Bakan Güler'den son dakika Terörsüz Türkiye mesajı

Bakan Güler, "Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin, "Bu süreçte atılacak tüm adımlar, şehitlerimizin aziz hatırasına asla leke düşürmeyecek, gazilerimizin onuruna asaletine ve emeklerine zarar vermeyecek niteliktedir." dedi.

Bakan Güler'den son dakika Terörsüz Türkiye mesajı
Bakan Güler'den son dakika Terörsüz Türkiye mesajı
GİRİŞ 10.06.2026 15:36 GÜNCELLEME 10.06.2026 15:59

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kahramanmaraş'taki temasları kapsamında ilk olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği'ni ziyaret etti. Daha sonra Kahramanmaraş Valiliği'ne geçen Bakan Güler, yetkililerden kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Valilik ziyaretinin ardından Onikişubat ilçesindeki Uzun Çarşı'da esnafla bir araya gelen Bakan Güler, vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi.

  • Program kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ni de ziyaret eden Bakan Güler, gazilerle görüşerek bir süre sohbet etti.

Bakan Güler burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Vatan ve bayrak uğruna mücadelenin en büyük temsilcileri olan şehitlerimiz ve onlara yoldaş ve şehadete aşık gazilerimizin göğüslerini siper ederek yazdığı kahramanlık destanları hiçbir zaman unutulmayacak, asil milletimizin vefa dolu göğsünde daima yaşayacaktır. 40 yılı aşkın süredir ülkemizin huzuru ve güvenliğini tehdit eden terör belasından kurtulmak, milletimin önüne konulan engelleri ortadan kaldırmak ve evlatlarımızın geleceğini teminat altına almak için terörsüz Türkiye hedefine doğru kararlı bir yürüyüş içindeyiz. Bu süreçte atılacak tüm adımlar, şehitlerimizin aziz hatırasına asla leke düşürmeyecek, gazilerimizin onuruna ve asaletine ve emeklerine de zarar vermeyecek niteliktedir.”

Bakan Güler, milletin birliğini, kardeşliğini ve güvenliğini zedeleyecek hiçbir adımın bugüne kadar atılmadığını bundan sonra da atılmayacağını vurgulayıp "Türkiye asırlara uzanan derin devlet aklı ve milli tarih şuurundan ilham alarak en kapsamlı planlama ile süreci yönetmektedir. Yegane amacımız artık evlatlarımızı yitirmediğimiz, kanın ve gözyaşının sona erdiği, ayrılık tohumlarının kökünden söküldüğü çocuklarımızın sadece barış ve kardeşlik ortamında büyüdüğü bir geleceği inşa etmeye çalışıyoruz." dedi.

"Bu tarihi yolculukta aziz şehitlerimizin mirasını yaşatmak ve gazilerimize minnettarlığımızı ifade etmek ve çok kıymetli ailelerin her zaman yanına olmak en temel görevimizdir ve bu hiç bitmeyecektir." diyen Güler şöyle devam etti:

“Bir kez daha vurgulamak isterim ki en büyük ilham kaynağımız olan şehit ve gazilerimizin bu destansı mücadeleleri hiç bir zaman unutulmayacaktır. Ülkemizin ve milletimizin gündeminden terörü ebediyen yok etmek, bu güzel topraklarda huzur ve güvenliği kalıcı şekilde tesis etmek için çalışmalarımıza yoğun bir gayretle devam edeceğiz.”

KAYNAK: DHA, İHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 39 dakika önce Şikayet Et
    Koç bozmasın bu durumu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Jose Mourinho'dan Galatasaray'a büyük müjde!
Dünya Kupası skandallarla açılıyor! Tepkiler çığ gibi... FIFA ise sessiz