İniş yapan uçağın lastiği patladı: Yolcular tahliye edildi! Bakanlıktan açıklama
Stuttgart-Gaziantep seferini yapan yolcu uçağının Gaziantep Havalimanı'na inişinin ardından lastiğinin patladığı, uçaktaki 186 yolcu ve 6 mürettebatın güvenli şekilde tahliye edildiği belirtildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, SunExpress hava yolu şirketine ait TC-SPE kuyruk tescilli, Stuttgart–Gaziantep seferini yapan yolcu uçağının Gaziantep Havalimanı'na inişinin ardından lastiğinin patladığı ve ön iniş takımında hasar meydana geldiği belirtildi.
YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ
Açıklamada, "Olayın ardından uçakta bulunan 186 yolcu ve 6 mürettebat güvenli şekilde tahliye edilmiştir. Söz konusu olayla ilgili gerekli inceleme ve değerlendirme süreçleri başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.
SUNEXPRESS'TEN AÇIKLAMA GELDİ
SunExpress, Stuttgart-Gaziantep seferini gerçekleştiren ve inişinin ardından lastiği patlayan uçaktaki 186 yolcunun güvenli şekilde indirildiğini, uçağın gerekli teknik kontrollerin gerçekleştirilmesi amacıyla incelemeye alındığını bildirdi.
Şirketten yapılan açıklamada, 22 Haziran tarihli XQ1781 sefer sayılı Stuttgart-Gaziantep seferini gerçekleştiren TC-SPE tescilli SunExpress uçağında, inişin ardından lastik patlaması meydana geldiği belirtildi.
Açıklamada, "Uçakta bulunan 186 yolcu, güvenli bir şekilde ve normal prosedürler kapsamında uçaktan indirilmiştir. Uçak, gerekli teknik kontrollerin gerçekleştirilmesi amacıyla incelemeye alınmıştır. SunExpress olarak yolcularımızın ve uçuş ekiplerimizin güvenliği her zaman en büyük önceliğimizdir." ifadelerine yer verildi.
-
Misafir 50 dakika önce Şikayet Etİsleri güçleri neyki, pisti temiz tutsunlar, zamanları çok, bir kaç saatte bir uçak iniyor, havadan para kazanıyor, Havalimanında çalışanlar,, Gaziantep ❤️❤️❤️Beğen Toplam 2 beğeni
-
muhtar 1 saat önce Şikayet Etpist temizliği yapılmıyor piste düşen küçücük metal parçalar 1-2-3cm lik parçalar lastik patlatıyorBeğen Toplam 3 beğeni
-
Diyarbakırlı 2 saat önce Şikayet Etuçak bakım maliyetleri çok yüksek ,para için 186 kişinin canını riske atıyorlar. yeterki zarar etmesinler.Beğen Toplam 8 beğeni
-
Gurbetci 26 dakika önce Şikayet EtDolmuş. Bunlar bakma. Thy bizi bunların kucına bırakıyor gerçi sun da thy ve lufhansanın bakalim çok övdüğümüz demokratik almanya ne önlem alacakBeğen Toplam 1 beğeni
-
Dfddyt 1 saat önce Şikayet EtŞimdi ettikleri zarar ile yeni uçak alırlardı.. Almanlar hataları esgeçmez.. Bütün yolculara geçmiş olsun.. Allah korumuş...Beğen Toplam 2 beğeni