Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na sert sözler: Yolsuzluk vurgusu yaptı!

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığına dönen Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve belediyelere yönelik yargı süreçlerinin siyasi değil yolsuzluk davası olduğunu belirterek, önceliğin ahlaki üstünlük olduğunu vurguladı.

GİRİŞ 25.06.2026 00:17 GÜNCELLEME 25.06.2026 00:46

Mahkeme kararıyla yeniden CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay'a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekrem İmamoğlu ve CHP'li belediyelere yönelik yargı süreçlerine değinen Kılıçdaroğlu, "Öncelik tutuksuz yargılama değil, ahlaki üstünlük." dedi.

"O DAVALAR SİYASİ DEĞİL, YOLSUZLUK DAVASI ONLAR"

Ekrem İmamoğlu hakkında istenen hapis cezaları ve tutuklama süreçlerinin siyasi bir müdahale olup olmadığı yönündeki soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, davaların hukuki nitelikte olduğunu öne sürdü. Bütün eleştirilere açık olduğunu ancak yanlış bilgi verilmesine itiraz ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "O davalar siyasi değil, yolsuzluk davası onlar." ifadelerini kullandı. Tutuklu yargılamaya karşı olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu konuya, "Ailesini ziyaret ettiğimde söylediğim noktadayım. Bizim öncelikle ahlaki üstünlüğü yeniden kazanmamız gerekli." sözleriyle işaret etti.

"MAHKEME BİR KARAR VERİR, ONA UYMANIZ GEREKİR"

Yargı kararlarına yönelik tutumunu netleştiren Kılıçdaroğlu, mahkeme kararlarına uyulmasının zorunlu olduğunun altını çizerek, "Mahkeme bir karar verir, en ağır biçimde eleştirirsiniz ama ona uymanız gerekir." diye konuştu. Parti içi bütünlüğü korumak yerine neden farklı bir yol izlendiği yönündeki eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Bu karar verilmiş, benden niçin korkuyorlar? Normalleşmeye karşı çıkarım kızarlar, arınalım derim kızarlar." değerlendirmesinde bulundu. Sokaktaki vatandaşın partinin darmadağın olduğu yönündeki tepkilerinin hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Düzeltiriz." dedi.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 30
  • Kobra06 1 ay önce Şikayet Et
    Madem Yolsuzluk neden İmamoğlu nuda partiden ihraç etmiyorsun senin demi korkun var
    Cevapla
  • Ekrem 1 ay önce Şikayet Et
    Geçmişten bu güne hep aynıydılar hep çaldılar olaylar bugün açığa çıktı sadece KONU BU KADAR BASİT
    Cevapla
  • Vafhmkö 1 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu, CHP tabanında çok sevilen bir kişiydi, bu hareketlerinden dolayı o,nu kutlamak gerek, milyonlarca kişiyi nasıl kandırmış, kendi çıkarlarından başka birşey düşünmeyen biri olduğunu maalesef halkımız gördü. Menfaati için yapamayacağı kötülük yoktur.
    Cevapla
  • Vanlı 1 ay önce Şikayet Et
    Halkın umut bağladığı Koskoca partiye ne hale düşürdünüz yazık değilmi İmamoğlu bir belediye başkanıydı genel başkanını bile adam yerine koymadı
    Cevapla
  • Rofar 1 ay önce Şikayet Et
    Şartlı serbest bıraksınlar İmamoğlu ve çetesi yatlarla Yunanistan'a yada Güney Kıbrısa kaçsınlar çaldıkları paralarla sefa çeksinler
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Al bir sivri zekalı daha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Çocukları koruma teklifi TBMM'de yasalaştı!
Son dakika: Yeni Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper tutuklandı