Başörtüsü hazımsızlığına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Bazı fosiller kin kusuyor

Başörtülü kadınlara nefret dolu sözlere Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki geldi. Gündeme gelen şahsın ve onun gibileri 'geri kafalı fosil' olduğunu söyleyen Erdoğan, "Başörtüsü meselesi artık geride kalmıştır" dedi.

GİRİŞ 27.06.2026 12:02 GÜNCELLEME 27.06.2026 12:50

Geçtiğimiz günlerde metroda başörtülü vatandaşa yapılan skandalın ardından bir benzeri de Antalya'da patlak verdi. "İyice kapatmışsınız kendinizi, hangi tarikat bu?" gibi haddini aşan ifadelerle müslüman bir kadına yaklaşan şahıs, başörtüsü tahammülsüzlüğünü gözler önüne sermişti.

İnfial oluşturan bu görüntülere ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert çıkış geldi.

AK Parti 33. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu düşmanlığı 'geri kafalı fosiller' sözleriyle yorumlayarak, "Türkiye, bu meseleyi artık geride bıraktı." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Bu ülkenin kız çocuklarının baş örtüsüyle okuması, çalışması engellendi. Bu ülkede dindar olsun ya da olmasın kadınlar hür iradeleriyle örtündüler.

Biz kadınlarla birlikte on yıllar boyunca tesettür mücadelesi verirken bir kutuplaştırmanın peşinde değildik.

Biz sadece normalleşmenin, adaletin, böylece kaynaşmanın peşindeydik. Şimdi geri kafalı bazı fosiller başörtülere kin kusuyor. Kadınları aşağılıyor tehdit ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

"TÜRKİYE BU MESELEYİ ARTIK GERİDE BIRAKMIŞTIR"

Nesli tükenmekte olan bu numuneler son derece küstah bir eda ile güya kadınlara ders veriyor. Türkiye bu meseleyi artık geride bırakmıştır. Türkiye bu meselede normalleşmiştir. Türkiye bu meselede eşitlik ve adalet çizgisine gelmiştir.

Artık şunu anlamayanların da anlaması gerekir. Başörtüsü anormal değildir, marjinal değildir, belli bir tarikatın veya cemaatin sembolü hiç değildir.

"BAŞÖRTÜSÜ BU TOPRAKLARIN NORMALİDİR"

Yazması, tülbendi, çarşafı, behramı ve diğerleriyle başörtüsü bu toprakların normalidir ve inşallah normal de olacak. Bu yeni normal de değildir.

Tüm zamanların normalidir. Önümüzde çıkan her meselede ilkemiz işte budur. Biz burada hep birlikte biriz, beraberiz. Son nefesimize kadar da birlikte olacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni süreç vurgusu: Artık milletimiz yeni bedeller ödemeyecekCumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni süreç vurgusu: Artık milletimiz yeni bedeller ödemeyecek

KAYNAK: HABER7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 19
  • Misafir 31 dakika önce Şikayet Et
    reis bunlara eleştiri yaza yaza bıktım usandım bunların ağzını tıkamak için gerekli düzenlemeyi yapmak lazım bunların neye kime sığındıkları belli bilinen birşey işin zor Allah CC yardımcın olsun ne diyeyim
    Cevapla
  • Namyelüs 37 dakika önce Şikayet Et
    Demokrası,yasal sınırlar içerisinde kendin gibi düşünmyene,giyinmeyene,konuşana tahammül etme rejimidir.Aksini savunanlara FAŞİST denir.Halkçılık,halkın sosyal yaşamına,örfüne,adetlerine saygı duymakla başlar.Cumhuriyeti bunlarla doldurmadığınız zaman günümüz Çin'i,günümüz CHP'si olursunuz,faşist Mussolini'ye selam gönderisiniz!
    Cevapla
  • Misafir 39 dakika önce Şikayet Et
    Mağrur muhteris hiç susmadan konuşuyor. Boş teneke çok tangırdar.
    Cevapla
  • Vatandaş 40 dakika önce Şikayet Et
    Bu şekilde insanları taciz ediyorlar cezasını versin mahkeme
    Cevapla
  • Vatansever 47 dakika önce Şikayet Et
    Burası Müslüman ülkesi neden bu zihniyetleri içimizde yaşatıyoruz ki. Bunlar var oldukça bu tür problemler hep yaşanacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir kilo altını çöpe attı, mahalleli seferber oldu
Türkiye'deki NATO zirvesi öncesi Trump'tan bomba uyarı! O ülkeleri tehdit etti