Türkiye'den Suriye'ye saldıran İsrail'e sert tepki
Dışişleri Bakanlığı: "İsrail’in, Suriye’nin toprak bütünlüğü, birliği ve egemenliği hilafına Kuneytra ve Dera’ya gerçekleştirdiği saldırıları güçlü şekilde kınıyoruz"
Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, Suriye'nin toprak bütünlüğü, birliği ve egemenliği hilafına Kuneytra ve Dera'ya gerçekleştirdiği saldırıları güçlü şekilde kınadı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"İsrail'in, Suriye'nin toprak bütünlüğü, birliği ve egemenliği hilafına Kuneytra ve Dera’ya gerçekleştirdiği saldırıları güçlü şekilde kınıyoruz. Suriye halkının can ve mal güvenliğini hiçe sayan, bölgedeki sivillerin hayatını her geçen gün daha da zorlaştıran bu saldırılar, uluslararası hukukun ve 1974 Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması'nın açık ihlalini teşkil etmektedir."
Açıklamada, Suriye'nin Aralık 2024'ten bu yana kaydettiği gelişmeyi ve bölgenin istikrarını hedef alan saldırıların sonlandırılması hususunda uluslararası topluma üzerine düşeni yerine getirme çağrısında bulunuldu.
AK PARTİ'DEN DE TEPKİ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail bölge barışını ve küresel düzeni tehdit etmeye devam ediyor. Bugün İsrail’in saldırganlığı karşısında susanlar yarın İsrail saldırganlığı ile yüzleşmek zorunda kalacaklar. İsrail’in, Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu saldırılar bütün anlaşmaların ihlal edilmesidir. Bölge barışı için yeni bir tehdit dalgasıdır. 1974 Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması’na dönük saldırganlıktır. Uluslararası toplum İsrail’in bu hukuk tanımaz saldırılarına karşı güçlü adımlar atmalıdır." dedi.
-
yuz yildir 2 dakika önce Şikayet Etsuriyeye en az 300 bin asker yigmaliyiz. nasi esed rusu cagirdi suriye bize devretsin guvenligini gorelim it israil ogullarini vurmaliyiz bunlar hepsi biz yokuz diye oluyor yuz yildirBeğen
-
Dadaş emekli 7 dakika önce Şikayet Etİtrail in barış diye bir derdi yok. Şamardan anlar. Ne zaman tokat atarsanız o zaman anlayacak.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Abdullah 19 dakika önce Şikayet EtBak tekrar söylüyorum ümmet kendi ordunu kurmalı...İsrail ve ABD hegemonyasındaki devletcijlerin yapacağı bir şey yok...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Hasan Dede 20 dakika önce Şikayet EtHep kınamaya devam edersek yakın da bizi de bombalayabilir. Kınamakla bu işler olmuyor o bölgelere üs kurup güvenliğimizi garantiye almalıyız.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Hüseyin 27 dakika önce Şikayet EtOnların anlayacağı dilden konuşmak gerek.Beğen Toplam 12 beğeni