İletişim Başkanı Duran’dan İsrail’e Suriye tepkisi

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in Suriye’nin egemenliği, toprak bütünlüğü ve istikrarını hedef alan son saldırılarına tepki gösterdi.

İletişim Başkanı Duran’dan İsrail’e Suriye tepkisi
İletişim Başkanı Duran’dan İsrail’e Suriye tepkisi
GİRİŞ 29.06.2026 19:17 GÜNCELLEME 29.06.2026 19:17

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in Suriye topraklarına yönelik son askeri hamlelerine sert tepki gösterdi.

Duran, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İsrail’in Suriye’nin egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve istikrarını hedef alan son saldırılarını en güçlü şekilde kınıyorum. Uluslararası hukuku ve mevcut anlaşmaları açıkça ihlal eden, sivillerin can güvenliğini tehlikeye atan bu saldırılar, bölgede kalıcı barış ve istikrar çabalarını da sabote etmektedir. Uluslararası toplumun, İsrail’in hukuk tanımaz ve bölgesel güvenliği tehdit eden bu saldırganlığı karşısında sorumluluk alması ve gerekli adımları gecikmeksizin atması büyük önem taşımaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye olarak, Suriye’nin birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasını bölgesel barış ve güvenliğin temel şartı olarak görmeye devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Suriye ile anlaşma yapan itrail ve sonra bunu bozan Uçakla Suriye yi bombalayan toprakları yavaş yavaş işgal eden itrail mikrobu gözü dönmüş katiller.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den alçak seçim hamlesi! Tel Aviv sokaklarına astılar: Başkan Erdoğan hedef alındı
MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı'nın ölüm nedeni belli oldu