Trump Türkiye'ye geliyor! Türkiye'den son dakika açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, NATO Zirvesi kapsamında yarın Türkiye'ye geliyor. İletişim Başkanı Duran, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'ın görüşmesinde savunma, ticaret, yatırımlar ve bölgesel gelişmelerin masaya yatırılacağını duyurdu.

GİRİŞ 06.07.2026 15:19 GÜNCELLEME 06.07.2026 16:24

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine yarın Türkiye'ye resmî ziyarette bulunacak.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Trump'ın 7 Temmuz 2026 tarihinde Ankara'ya geleceğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump

Duran, ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin kapsamlı şekilde ele alınacağını belirtti.

ERDOĞAN-TRUMP ZİRVESİNDE MASADA NE OLACAK?

Açıklamaya göre, iki ülke arasındaki savunma, ticaret ve yatırım başta olmak üzere stratejik ortaklık kapsamındaki iş birliği tüm yönleriyle gözden geçirilecek. Mevcut iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar masaya yatırılacak.

Liderlerin görüşmesinde ayrıca küresel ve bölgesel gelişmeler hakkında da kapsamlı görüş alışverişinde bulunacağı ifade edildi.

Trump'ın ziyareti, Ankara'da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi kapsamında gerçekleşecek kritik temaslar arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın yapacağı görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel güvenlik, savunma iş birliği ve uluslararası gündemdeki son gelişmelerin değerlendirilmesi bekleniyor.

Son dakika... NATO zirvesi öncesi diplomasi trafiği başladı! Peş peşe görüşmelerSon dakika... NATO zirvesi öncesi diplomasi trafiği başladı! Peş peşe görüşmeler

KAYNAK: HABER7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 4
  • ALLAH dostu 1 saat önce Şikayet Et
    Türkiye ye, trump un değil, Şeriatın gelmesi lazım. Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH MUTLAK ÜSTÜNDÜR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET ve KUDRET VE İZZET VE AZAMET VE ŞEREF VE YÜCELİK SAHİBİDİR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 45 dakika önce Şikayet Et
    Eski Papa ırak kuzeyi ziyareti ve Papa kafa resmiyle " Kürdistan haritası" pulu, Yeni Papa " iznik ziyareti". Trumpin Ruhban Okulunu açin isteği, Gazze soykirim işi Trump? İsrail ve ABD İran i vurdukça sevinen tarikatler, İng BURBRY kumaşından Takkeli, İng düğmeli CUPPELİLERLE mi? ( Maun suresi?Barnabas İncili?)
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Kına da gondermiş mi İletişimci.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Çok üzücü nasıl olurda anıt ziyaret edilmez olmaz gabül deyil bu ziyaret anıtz çıkması lazımm
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Yunanistan tuzağa düştü' diyen eski danışmandan olay sözler: 'Türkiye kazandı'
Sürücüler dikkat! Bu hatayı yapan yandı! Ehliyet geçici değil kalıcı iptal olacak