Son Dakika: FETÖ'nün dijital propagandasına büyük darbe

İletişim Başkanı Duran, son iki ayda FETÖ bağlantılı hesaplar ile terör propagandası, dezenformasyon ve psikolojik harekât faaliyetleri yürüten toplam 4 bin 354 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiğini açıkladı.

GİRİŞ 12.07.2026 11:11 GÜNCELLEME 12.07.2026 12:09
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, son bir ayda FETÖ ile bağlantılı 2.702 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiğini açıkladı.
  • Ayrıca, terörizmi öven ve dezenformasyon yayan 1.652 sosyal medya hesabı hakkında hukuki ve idari işlemler başlatıldı.

SOND AKİKA HABERİ: İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Son bir ay içerisinde FETÖ ve FETÖ ile iltisaklı olduğu tespit edilen 2 bin 702 sosyal medya hesabı hakkında erişim engeli tedbirleri derhal uygulanmıştır. Terörizmi öven, teşvik eden, dezenformasyon yayan ve ülkemize yönelik psikolojik harekât faaliyetlerinde bulunduğu belirlenen bin 652 sosyal medya hesabı hakkında gerekli hukuki ve idari işlemler tesis edilmiş, bu hesaplara yönelik erişim engeli kararları uygulanmıştır." açıklamasında bulundu.

Burhanettin Duran'ın açıklaması şu şekilde:

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız tarafından yürütülen kapsamlı dijital izleme, analiz ve koordinasyon faaliyetleri, ilgili tüm kurumlarımızla tam bir eş güdüm içerisinde kesintisiz şekilde sürdürülmektedir. Dijital mecralar üzerinden yürütülen terör propagandası, dezenformasyon faaliyetleri ve psikolojik harekât girişimlerine karşı devletimizin bütün imkânlarıyla yürüttüğü mücadele kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımızın koordinasyonunda; Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzun (BTK) ortak çalışmaları neticesinde, son bir ay içerisinde FETÖ ve FETÖ ile iltisaklı olduğu tespit edilen 2.702 sosyal medya hesabı hakkında erişim engeli tedbirleri derhal uygulanmıştır.

Bunun yanı sıra, son iki ay içerisinde gerçekleştirilen detaylı teknik incelemeler ve dijital ağ analizleri sonucunda; terörizmi öven, teşvik eden, dezenformasyon yayan ve ülkemize yönelik psikolojik harekât faaliyetlerinde bulunduğu belirlenen 1.652 sosyal medya hesabı hakkında da Adalet ve İçişleri Bakanlıklarımız başta olmak üzere ilgili kurumlarımızın koordinasyonuyla gerekli hukuki ve idari işlemler tesis edilmiş, bu hesaplara yönelik erişim engeli kararları uygulanmıştır.

Bakan Gürlek'ten FETÖ açıklaması: Ölmesi tehdidi bitirmediBakan Gürlek'ten FETÖ açıklaması: Ölmesi tehdidi bitirmedi

Yürütülen analizler, terör örgütlerinin yalnızca fiziki alanda değil, dijital platformlarda da organize, koordineli ve sistematik yöntemlerle propaganda faaliyetleri yürüttüğünü; manipülasyon, algı yönetimi ve dezenformasyon yoluyla toplumsal huzuru, millî birliğimizi ve kamu düzenini hedef aldığını açıkça ortaya koymaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye; terörle mücadelesini sahada, sınır ötesinde ve dijital mecralarda aynı kararlılık, aynı hukuki meşruiyet anlayışı ve aynı devlet ciddiyetiyle sürdürmektedir.

Dijital alan, millî güvenliğimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Terör örgütlerinin sosyal medya ve dijital platformları propaganda, eleman temini, finansman, dezenformasyon ve psikolojik harekât amacıyla kullanmalarına hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak, ilgili tüm kurumlarımızla birlikte dijital ekosistemi sürekli takip etmeye, millî güvenliğimizi hedef alan her türlü tehdidi tespit ederek gerekli tedbirleri gecikmeksizin almaya ve vatandaşlarımızı dezenformasyona karşı doğru bilgiyle buluşturmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Bu yıl, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 10. yıl dönümünü idrak ediyoruz.

Boğaz'daki köprülere 15 Temmuz dolayısıyla Türk bayrağı asıldıBoğaz'daki köprülere 15 Temmuz dolayısıyla Türk bayrağı asıldı

Aziz milletimizin iradesine kasteden FETÖ, o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, milletimizin destansı direnişi ve devletimizin kararlı mücadelesiyle hüsrana uğratılmıştır. Aradan geçen on yılda da devletimiz, FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelesini aynı azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti, millî birlik ve beraberliğine kasteden hiçbir yapıya, hiçbir terör örgütüne ve hiçbir dijital tehdide asla geçit vermeyecektir."

15 Temmuz şehitleri İstanbul’da bir dizi programla anılacak15 Temmuz şehitleri İstanbul’da bir dizi programla anılacak

Ayasofya'da tüyleri diken diken eden an: 253 hafızdan hatimAyasofya'da tüyleri diken diken eden an: 253 hafızdan hatim

Erdoğan'dan Katar'a taziyeErdoğan'dan Katar'a taziye

Elazığ'da vahim iddia! Down sendromlu Muhammed'e şiddet Elazığ'da vahim iddia! Down sendromlu Muhammed'e şiddet

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Ertan 48 dakika önce Şikayet Et
    Bi bitmediler ...... Burayı yazamadım siz doldurun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yer altında dev rezerv buldular: Geleceğin en stratejik silahı
Küle dönen ekmek teknesinde her şey yandı sadece 2 şey hariç: Tüyler ürperten olay