Alican Uludağ gözaltına alındı
Sanal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ile ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlarını oluşturduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Alican Uludağ gözaltına alındı.
GİRİŞ 21.07.2026 20:12
GÜNCELLEME 21.07.2026 20:12
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, sanal medyada Alican Uludağ’ın ‘@alicanuludag’ isimli hesabı ile bir kısım kullanıcı tarafından yapılan paylaşımların, Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesinde düzenlenen ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ile 217/A maddesinde düzenlenen ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlarını oluşturduğu değerlendirilerek soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda şüphelilerin tespit edilmesi ve gözaltına alınmaları yönünde işlem başlatıldığı belirtilerek, şüpheli Alican Uludağ’ın gözaltına alındığı kaydedildi. Başsavcılık, soruşturma işlemlerinin titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.
YORUMLAR 3
-
Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet EtO kim yaBeğen
-
VATANSEVER ADANALI 1 ay önce Şikayet EtSAYIN SAVCILARIMIZ ELİNİZDE BULUNAN YETKİYİ BU GİBİ GEVŞEK BOZGUNCULARA EN YÜKSKEK CEZA VEREREK KULLANIN ; YOKSA bunlar EBOLA VİRÜSÜ GİBİ ÇOĞALACAK LAR; SİZLERE GÜVENİYORUZ .Beğen
-
Hamza 1 ay önce Şikayet Etçak gitsin,,bir bitmediler yaaBeğen Toplam 16 beğeni