İzmit Belediye Başkanı dahil 20 şüpheli tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İzmit Belediyesi’ne yönelik soruşturmada gözaltına alınarak, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen aralarında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de bulunduğu 20 şüpheli tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İzmit Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli ve etkin pişmanlık ifadeleri ile gizli tanık beyanları doğrultusunda 20 Temmuz Pazartesi günü operasyon düzenlendi. Kocaeli, Antalya, Kırıkkale, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet ve CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, belediye yöneticileri ve belediyede ihaleye girmiş olan çeşitli firmaların yetkililerinin bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında İzmit Belediyesi’nde de arama yapıldı. ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘Rüşvet’ ve ‘İhaleye fesat karıştırma’ suçlarından gözaltına alınan şüpheliler İstanbul’a getirildi.
SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 30 kişi, sabah saatlerinde güvenlik önlemleri eşliğinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.
21 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA TALEBİ
Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen şüphelilerin savcılık ifadeleri tamamlandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan'ın da aralarında bulunduğu Fatih Yaşar, Leyla Kıran, Mehmet Ersoylu, Ramazan Kırıcı, Yusuf Kırıcı, Yüksek Kırıcı, Adem Ok, Ali Han Ünal, İrfan Can, Kenan Yılmaz, Nihat Önal, Seyhan Özcan, Burak Güreşen, Cemil Yılmaz, Çetin Sarıca, Hakan Oral, Nusret Ömürhan Yılmaz ve Zekiye Köstekli Oral'ı tutuklama talebiyle, Diğer 9 şüpheli ise adli kontrol istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
20 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Şüphelilerden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eşi Murat Hürriyet, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan'ın da aralarında bulunduğu Fatih Yaşar, Mehmet Ersoylu, Ramazan Kırıcı, Yusuf Kırıcı, Yüksek Kırıcı, Adem Ok, Ali Han Ünal, İrfan Can, Kenan Yılmaz, Nihat Önal, Seyhan Özcan, Burak Güreşen, Cemil Yılmaz, Çetin Sarıca, Hakan Oral, Nusret Ömürhan Yılmaz ve Zekiye Köstekli Oral çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
-
Yunus 26 dakika önce Şikayet EtNasıl bir ülkeyemiş ye ye bitmemiş.iyiki cehennem var hesap var.devlet malı çalmak.aman YA RABBİ ne kötü bir şey milyon larca insanın hakkı .Beğen
-
murat 38 dakika önce Şikayet Etdurdurabilene aşk olsunBeğen Toplam 3 beğeni
-
Ömer 38 dakika önce Şikayet EtSuçlu kimse tıkın içeri..Beğen Toplam 1 beğeni
-
⁴abdullah⁴ 43 dakika önce Şikayet Etpes yani peesss yahu sol kafa da sağlam kafa yok mu hiç... yahu bunlara oy verenler hiçmi utanmıyor,yüzleri kararmıyor Amaaan olsun benim olsun hırsız olsun benim olsun ayyaş berdoş olsun benim olsun tacizci olsun vallahi pesssBeğen Toplam 2 beğeni
-
İzmitli 43 dakika önce Şikayet EtNeredeyse 10 yıldır İzmit'in kanını emdiler. Rüşveti ve yolsuzluğu âdete çevirdiler. Köpek probleminde bile provokasyon amacıyla Büyükşehir'in topladığı yerlere köpek bıraktılar. Bu makam vatandaşa eziyet değil, hizmet makamıdır.Beğen Toplam 9 beğeni