Konya'da başörtülü kadına hakaret ve saldırıya tutuklama
Konya'da bebek arabasıyla yürüyen başörtülü kadına yönelik hakaret içerikli ifadeler kullandığı ve saldırıda bulunduğu iddia edilen şüpheli, "Kadına Karşı Kasten Yaralama" suçundan tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, 28 Temmuz 2026 tarihinde Konya'da bebek arabasıyla sokakta yürüyen Aylin Altuntaş'a, Refika Beyza Yakargüneş'in bebeği işaret ederek, "Daha fazla üremeyin... Başındaki ile daha fazla üremeyin" ile "Yobazsınız, siz, kapalılar ürememeli, deliler hastanesine kapatılmalısınız, gerizekalılar" şeklinde sözler söylediği iddiası üzerine taraflar arasında tartışma çıktı.
Olayın ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme", "Hakaret" ve "Kadına Karşı Kasten Yaralama" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Başsavcılık, şüpheliyi "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme" ile "Kadına Karşı Kasten Yaralama" suçlarından tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.
Konya 5. Sulh Ceza Hakimliğince şüphelinin "Kadına Karşı Kasten Yaralama" suçundan tutuklanmasına karar verildi.
-
Hakan 1 ay önce Şikayet EtCezalar caydırıcı değil. Bu nedenle bu ve benzeri suçlar devam ediyor. Daha ağır cezalar verilmeli. Uzun süreli hapis cezası ayrıca para cezası. Tazminat davası açılmalı. Ki aklı başına gelsinBeğen
-
Ahmet kililioglu 1 ay önce Şikayet EtCezalar çok az.Beğen
-
kayserili 1 ay önce Şikayet Etbu sucu isleyenlere 5 yil hapis verilmeliBeğen
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtBu kadar saldırı olmasına rağmen yine böyle olaylar devam ediyor, neden ediyor çünkü hiçbir cezası yok ver bakalım beş yıl afsiz cezayı bakalım bir daha kimse yapabiliyormuBeğen
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtKonya gibi yerde çok enteresan tahrik ediyor lar ama sabrın da sınırı varBeğen Toplam 12 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtKonya ya 10 yıl önce taşındım. Çok az Konyalı var Konya da.Beğen