Son dakika: Yalova'da eğitim uçağı düştü!
Son dakika: Yalova'da F-16 askeri uçağı eğitim esnasında düştü. Olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. MSB, uçağın pilotunun atlayarak kurtulduğunu açıkladı.
- Yalova'da eğitim uçağının düşmesi sonucu olay yerine çok sayıda ambulans ile sağlık ekibi sevk edildi.
- Yalova Valisi Ahmet Hamdi Usta olay yerine intikal ediyor. Milli Savunma Bakanlığı, F-16 uçağının kaza kırıma uğradığını ve pilotun atlayarak kurtulduğunu açıkladı.
SON DAKİKA: Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde eğitim uçağının düşmesi sonucu dumanlar tüm gökyüzünü kapladı. Bölgeden ilk görüntüler geldi. İşte detaylar...
Edinilen bilgiye göre, Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde, 18. Ana Jet Üssü yakınlarında askeri eğitim uçağının kaza kırıma uğradığı bildirildi.
PİLOT ATLAYARAK KURTULDU
İlk bilgilere göre uçaktaki pilot paraşütle atlayarak kurtulurken, bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza kırıma uğrayan F16 uçağı alev alırken kendini fırlatarak hayatta kalmayı başaran F 16 Pilotu kazanın ardından ambulansla Yalova Eğitim Araştırma Hastanesine götürülüp tedavi altına alındı.
Pilotun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
- Uçağın Eskişehir 1. Hava Jet Üssü Ceylan Filoya ait olduğu belirtildi.

- Kaza sonrası yaşanan alev topu ve siyah dumanlar da bir çok noktadan görüldü.
MSB'DEN AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığı, eğitim uçağının düşmesine ilişkin açıklama yaptı.

MSB'den yapılan açıklamada, F-16 uçağının kaza kırıma uğradığı ve pilotun atlayarak kurtulduğu kaydedildi.
Milli Savunma Bakanlığı, kaza kırım nedeninin yapılacak detaylı inceleme sonucu belirleneceğini açıkladı.
Olay yerinde incelemelerin devam ettiği bildirildi.
Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim uçuşu sırasında Yalova’da kaza kırıma uğramış, pilotumuz atlayarak kurtulmuştur.
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) August 12, 2026
Kaza kırım nedeni yapılacak detaylı inceleme sonucu belirlenecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. #MillîSavunmaBakanlığı
YALOVA VALİSİ BÖLGEYE GİTTİ
Yalova Valisi Ahmet Hamdi Usta da olay yerinde incelemelerde bulundu. Usta, F-16 uçağının kaza kırıma uğradığını söyledi.
Pilotun sağ olduğunu belirten Usta, "Herhangi bir sivil veya askeri personelimizde sıkıntı yok. Kaza kırım ekibi çalışıyor." dedi.
"SİVİL YA DA ASKERİ YARALIMIZ YOK"
Usta, uçağın 18. Ana Üs Komutanlığı yerleşkesinin dışındaki alanda kırıma uğradığını anlatarak, "Bir yerleşim yeri yok. Herhangi bir sivil ya da askeri yaralımız yok. Pilotumuz tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Bir sıkıntı yok. Gerekli incelemeleri yapıyoruz." dedi.
-
Misafir 13 dakika önce Şikayet Etcana zarar gelnesinBeğen
-
Emekli memur 15 dakika önce Şikayet EtUçağın gizli kodlarına yazdıkları şu km de düş yada şu sıcaklıkta düş yada şu koordinatta düş yada ben sinyal gönderdiğimde düş komutlarından biri devreye girmiştir.Böyle bir zamanda Yahudi şirketlerinin ürettiği bir uçakta bu dediğim kodları koymamışlarsa ben onların yahudiliğinden şüphe ederim.Savaş çıksın bizim 1 tane bile uçağımız kalkamaz yada kalkar kalkmaz düşer. kalıbımı basarım.Beğen
-
ALİ 15 dakika önce Şikayet EtÇok uçak düşüyor bu aralar.Beğen
-
Allahın Kulu 18 dakika önce Şikayet EtÇok şükür. Can sağlığı olsun...Beğen
-
misafir 18 dakika önce Şikayet Etpilotumuz kurtulduysa sorun yok bin uçak feda olsunBeğen