Örgüt evinde vahşet: Daltonlar düşman zannedip hamile kadını katletti!
İstanbul'da bir apartta kalanları "hasım suç örgütü üyesi" zannederek basan gözü dönmüş caniler, biri 26 haftalık hamile olmak üzere 2 kişiyi kurşun yağmuruna tutarak katletti. Katliamın altından Daltonlar Suç Örgütü çıktı.
İstanbul'da 7 Nisan 2025 tarihinde bir apart dairesinde meydana gelen ve 26 haftalık hamile Kader Damla Küçükcoşkun ile Gültekin Gezer'in hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.
Hazırlanan iddianameye göre, olay günü Samet Yolcu, Gültekin Gezer ile kız kardeşler Kader Damla ve Gülbahar Küçükcoşkun eğlenmek amacıyla günlük kiraladıkları apart dairesinde buluştu. Aynı binada bulunan ve şüpheli Alper Yıldırım tarafından 25 gün önce bir yıllığına kiralanan diğer dairenin ise Daltonlar Suç Örgütü üyelerince "örgüt evi" olarak kullanıldığı tespit edildi. İddianamede, il dışından eylem için gelen örgüt üyelerinin barınma ve hazırlık ihtiyaçlarını bu adreste karşıladığı bilgisine yer verildi.

"ONLARA SIKTIK" SÖZÜNÜ DUYUNCA HUSUMETLİ ZANNETTİLER
Olayın gelişimine dair detayların paylaşıldığı iddianamede, şüpheli Alper Yıldırım'ın merdivenlerde karşılaştığı Samet Yolcu'nun ağzından çıkan "Onlara sıktık" ifadesini gizlice duyduğu belirtildi. Bu söz üzerine Yolcu ve arkadaşlarının hasım suç örgütünden olduğuna kanaat getiren Yıldırım'ın, durumu örgüt yöneticilerinden "Baran Yıkılmaz" kod adlı şüpheli Mustafa Aktürk'e bildirdiği kaydedildi. Aktürk'ün verdiği talimat doğrultusunda Alper Yıldırım, Baran Zirnkli, Selim Moustafa ve Ahmet Sinkar'ın silahlanarak söz konusu odaya yöneldiği ifade edildi.

KAPIYI AÇAN HAMİLE KADINA KURŞUN YAĞDIRDILAR
Kapının 26 haftalık hamile Kader Küçükcoşkun tarafından açılmasıyla birlikte şüphelilerin doğrudan ateş etmeye başladığı vurgulandı. Kurşunların isabet ettiği Gültekin Gezer ile Kader Küçükcoşkun karnındaki bebeğiyle birlikte olay yerinde hayatını kaybetti. Cinayetin ardından Türkiye'yi terk etmeye çalışan saldırganların kıskıvrak yakalandığı belirtilen iddianamede, şüpheli Hüseyin Büyük'ün yönlendirdiği Cihan Köse'nin kaçış organizasyonunu sağladığı aktarıldı.

İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS TALEBİ
Savcılık makamı, şüpheliler Ahmet Sinkar, Alper Yıldırım ve Baran Zirnkli hakkında "gebe olduğu bilinen kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme", "tasarlayarak kasten öldürme", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından ayrı ayrı ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıldan 11 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti.

Örgüt faaliyeti çerçevesinde değerlendirilen olayla ilgili lider kadrosunun da sorumlu tutulduğu iddianamede; Murat Küçükyavuz, Batın Can Gökdemir, Beratcan Gökdemir ve Bünyamin Yıkar'ın örgütün kurucu ve yöneticileri sıfatıyla, Cihan Köse ile Hüseyin Büyük'ün saldırganlara yardım ettikleri gerekçesiyle, Mustafa Aktürk'ün ise azmettirici olduğu iddiasıyla ayrı ayrı hapisle cezalandırılmaları istendi.
-
Misafir 8 dakika önce Şikayet EtBu adamları durdurun artık beylikdüzünü esir aldılarBeğen
-
Şahin 36 dakika önce Şikayet EtNeresini tutsan elinde kalıyorBeğen Toplam 3 beğeni
-
SARIÇİÇEK. 1 saat önce Şikayet Etidam şart?Beğen Toplam 26 beğeni
-
musab 27 dakika önce Şikayet EtYok abi gerek yok. Takılıyoruz böyle devam.Beğen Toplam 3 beğeni