Yüzbinleri ilgilendiriyor! ÖSYM, hatayı duyurmuştu, AGS sonuçları tekrar açıklandı...
Son dakika haberi... ÖSYM, sabah saat 11.00’de erişime açılan ancak daha sonra ulaşılamayan 2026 Akademi Giriş Sınavı sonuçlarının yanlış hesaplandığını duyurmuştu. Yapılan düzeltmenin ardından sınav sonuçları tekrar erişime açıldı.
Son dakika haberi... Öğretmen adayları için zorunlu hale getirilen Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (2026-AGS) sonuçlarında beklenmedik bir gelişme yaşandı.
HESAPLAMADA 2025 YILI AĞIRLIKLARI KULLANILMIŞ
ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, hesaplama sürecinde yaşanan teknik bir karışıklık sonucunda altı alt testin soru ağırlıklarında geçtiğimiz yılın, yani 2025'in değerleri baz alındı. Adayların puanlarını doğrudan etkileyen bu yanlışlık iddiaları üzerine hızla harekete geçen kurum, hatayı doğrulayarak puanlamaların yeniden yapılacağını belirttimişti.
ÖSYM yetkilileri kamuoyunu bilgilendirdiği metinde, "Puan hesaplama işlemleri, 2026 yılına ait alt testlere göre soru ağırlıkları dikkate alınarak güncellenecek, sonuç açıklama belgeleri gün içerisinde erişimine açılacaktır" ifadelerini kullanarak mağduriyetin en kısa sürede giderileceğinin altını çizmişti.

DOĞRU VE YANLIŞ SAYILARINDA HATA YOK
Kurum, adayların sınavda karşılaştığı seksen soru üzerinden elde ettiği toplam doğru ve yanlış sayılarında herhangi bir teknik hesaplama hatası bulunmadığını özellikle vurguladı.
Sadece doğru ve yanlışların puana dönüştürülmesindeki katsayı formülünün güncelleneceğini belirten yetkililer, tüm adayların yeni sonuç belgelerine gün içerisinde Sonuç Açıklama Sistemi ekranı üzerinden ulaşabileceğini kaydetti.
GÖZLER YENİ ATAMA KONTENJANLARINDA
Öğretmen adaylarının ter döktüğü Akademi Giriş Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumları geride bıraktığımız 26 Temmuz tarihinde gerçekleştirilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıl akademi bünyesine tam on bin öğretmen adayı alımı yapmış ve binlerce gence eğitim ordusuna katılma fırsatı sunmuştu.
YAPILAN DÜZELTMENİN ARDINDAN SINAV SONUÇLARI TEKRAR ERİŞME AÇILDI
ÖSYM'den yapılan açıklamada, "26 Temmuz 2026 tarihinde uygulanan 2026 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı'nın, 2026 Akademi Giriş Sınavı ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumlarının değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 26 Ağustos 2026 tarihinden itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin 'https://sonuc.osym.gov.tr' adresinden erişebilecektir" denildi.
-
654 1 ay önce Şikayet Etösym eski bir kurum olduğu için yenilik teknoloji sıfır soruları yapay zekaya yazdırma yapay zekaya okutma olursa böyle olur ösym sınav merkezi kurumları artırılmalı koca başkente tek bir sınav merkezi yakışmıyor 80 ili sınav yapmakBeğen
-
567 1 ay önce Şikayet Etbütün sınavları sadece bir kurum eskimiş sınav makineleriyle yaparsa olacağı budur diyoruzki cimerden yazdık 50 sefer medyalar üzerinden yazdık rica ettik dedikki cumhurbaşkanına söyleyin yeni ösym sınav merkezi sınav merkezi yerleri kurulsunki bütün iş tek bir sınav merkezine yüklenmesin yılda 150 sınav yapıyor az değil ya eskimiş tüm makinalar teknolojide ilerleme yok ösymdeBeğen
