Ekrem İmamoğlu'nun kitabına el koyma ve satış yasağı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ekrem İmamoğlu'nun "Millet Şahidimdir" isimli kitabının basılmış ve basılmakta olan nüshalarına el konulmasına, dağıtımının ve satışa sunulmasının yasaklanmasına karar verildi.

Ekrem İmamoğlu'nun kitabına el koyma ve satış yasağı kararı
Ekrem İmamoğlu'nun kitabına el koyma ve satış yasağı kararı
GİRİŞ 28.08.2026 22:23 GÜNCELLEME 28.08.2026 22:23

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Ekrem İmamoğlu'nun yazarı olduğu "Millet Şahidimdir" isimli kitabın basılmış ve basılmakta olan nüshalarına el konulmasına, dağıtımının ve satışa sunulmasının yasaklanmasına karar verildi.

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 27 Ağustos 2026 tarihli kararıyla, yayım merkezi Beyoğlu'nda bulunan kitabın tamamı hakkında 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3/2 ve 25/2 maddeleri uyarınca el koyma, dağıtım ve satış yasağı uygulanmasına hükmedildi. Hakimlik kararının yayınevi ile matbaa yetkililerine ayrı ayrı tebliğ edilmesi yönünde talimat verildi. Bu kapsamda Kırmızı Kedi Yayınevi şirket yetkilisine hakimlik kararının bir sureti verilerek tebliğ edildi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 5 dakika önce Şikayet Et
    Sen Kimsin ki Sana Şahitlik Edeceğiz Eko ☝️
    Cevapla
  • Norüyon Norüyüm 11 dakika önce Şikayet Et
    Herek yoktu aslında. Millet olarak hırsızlığına şahit olduk.
    Cevapla
  • Er-ol. 11 dakika önce Şikayet Et
    Eko sen bu kitabı da başkasından çalıp ismini yazmışsındır, sende kitap yazacak kapasite ne gezer be sınavsız üniversite mezunu olan çapsız
    Cevapla
  • anadolu ligi 12 dakika önce Şikayet Et
    kitabın ismide benden olsun,evet çaldım ama neden çaldım:))
    Cevapla
  • Millet 22 dakika önce Şikayet Et
    Evet millet şâhittir Türkiye’ye böyle rüşvet isteyen ve alan yolsuzluk yalan dolan bir politikacı görmemişti buna şahidiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anlaşma tamam! Rafael Leao Galatasaray'da
CHP'li belediyelerde kimler Yeni Parti'ye geçti, kimler kaldı?