Gülistan Doku cinayetinde son dakika flaş gelişmeler! Bakan Gürlek olay bulguları duyurdu

Gülistan Doku soruşturmasında 5. dalga operasyonla 10 şüpheli gözaltına alındı. Kişisel eşyaların intihar süsü vermek için sonradan suya bırakılmış olabileceğine dair bulgulara ulaşıldı.

GİRİŞ 29.08.2026 09:42 GÜNCELLEME 29.08.2026 10:32

Son dakika haberi... Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gülistan Doku soruşturmasına yönelik icra edilen beşinci dalga operasyonunda 10 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Gürlek, adli makamlardan gizlendiği belirlenen dalgıç defterindeki kayıtlarla resmî arama tutanaklarının uyuşmadığı tespit edilirken, Gülistan’a ait bazı kişisel eşyaların intihar süsü vermek amacıyla su altına sonradan yerleştirilmiş olabileceğine ilişkin bulgulara ulaşıldığını da açıkladı.

5. DALGA OPERASYONDA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Gürlek, "Adalet ve İçişleri Bakanlıklarımızın güçlü koordinasyonu; Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızın etkin iş birliğiyle faili meçhul suçları aydınlatmaya devam ediyoruz. Güncel teknolojik imkânlar ve elde edilen yeni deliller ışığında bugün iki önemli dosyada daha kritik gelişmelere ulaştık. Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin Erzurum ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızın koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında bugün 5. dalga operasyon gerçekleştirildi ve 10 şüpheli gözaltına alındı.



Soruşturmada; Gülistan’ın son görüldüğü köprü ve zaman dilimine ilişkin PTS ve iletişim kayıtlarında yeni bulgulara, kaybolmasının ardından Doku'nun Instagram hesabına gerçekleştirilen şüpheli erişim/işlemlere ve su altı arama çalışmalarına ilişkin dikkat çekici tespitlere ulaşıldı. Adli makamlardan gizlendiği belirlenen dalgıç defterindeki kayıtlarla resmî arama tutanaklarının uyuşmadığı tespit edildi.

BULGULARA ULAŞILDI: İNTİHAR SÜSÜ VERMEK İSTEMİŞLER

Gülistan’a ait bazı kişisel eşyaların, intihar ihtimalini destekleyen bir görüntü oluşturmak amacıyla su altına sonradan yerleştirilmiş olabileceğine ilişkin bulgulara ulaşıldı.

"UCU NEREYE GİDERSE GİTSİN, HESAP VERECEKLER"

Bakan Gürlek, açıklamalarında, "Aradan kaç yıl geçerse geçsin hiçbir faili meçhul dosyanın peşini bırakmayacağız. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızla güçlü koordinasyon içerisinde, teknolojinin ve bilimin bütün imkânlarını kullanarak gerçeği ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Ucu nereye giderse gitsin, suçlular er ya da geç adalet önünde hesap verecektir" ifadelerini kullandı.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Buda geçer yahu 16 dakika önce Şikayet Et
    Senin ALLAH hina kurban bakanım
    Cevapla
  • Toprak Ayder 16 dakika önce Şikayet Et
    Sayın bakanım adalet sayenizde hayat buluyor.
    Cevapla
  • Misafir 19 dakika önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sayın bakanım.Devletimizin ilgili birimlerine çok teşekkür ederiz...
    Cevapla
  • Iceman 26 dakika önce Şikayet Et
    En sonunda Adeletin ve içişlerinin başına ehil insanlar geçti
    Cevapla
  • Edem 28 dakika önce Şikayet Et
    Adaletin ve devletin varlığını ,ağırlığını görmek vatandaşlık hakkımızdır. Türkiye'yi özellikle yol geçen hanına çevirmeye çalışan kitleler var. Devletimizin yanındayız,sonuna kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent Niamey'de sıcak saatler! Peş peşe patlamalar Başkanlık sarayına girmeye çalıştılar
Anlaşma tamam! Rafael Leao Galatasaray'da