YENİ Partili Yahşi başörtüsüne dil uzattı

Prof. Dr. Betül Gözel'in CHP ile ilgili olumlu paylaşıma yorum yapan YENİ Partili Ayşe Pınar Yahşi, Gözel'in eskiden başörtülü olması üzerinden vurmaya kalkarak, "Çarşafın içinden ayet paylaşan abla." ifadesini kullandı.

YENİ Partili Yahşi başörtüsüne dil uzattı
YENİ Partili Yahşi başörtüsüne dil uzattı
GİRİŞ 04.09.2026 07:44 GÜNCELLEME 08.09.2026 11:22

Eski CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı olan ve daha sonra YENİ Parti'ye geçen Karesi Belediyesi Meclis üyesi Ayşe Pınar Yahşi'nin sosyal medya hesabından başörtüsü ile ilgili yaptığı yoruma tepki yağdı.

Sosyal medya hesabından CHP ile ilgili olumlu bir paylaşım yapan Prof. Dr. Betül Gözel, "CUMHURİYET HALK PARTİSİ BİR TARİH, BİR HAFIZA, BİR EMANET Yıl 1919. Anadolu işgal altındayken Mustafa Kemal, üniformasını ve resmi görevini bıraktı. Mücadelesini artık bir makamın gücüyle değil, milletin içinde sürdürme kararı aldı. Bu mücadelede askerler, memurlar, öğretmenler, doktorlar, avukatlar, tüccarlar, çiftçiler, din adamları, gazeteciler ve kadınlar yan yana geldi. Aynı yerlerden gelmiyor, her konuda aynı düşünmüyorlardı. Ama memleketin bağımsızlığı söz konusu olduğunda birleştiler. Anadolu’nun dört bir yanında kurulan Müdafaa-i Hukuk cemiyetleri, Sivas Kongresi’nde Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti çatısı altında birleşti. Bu örgütlü irade Meclis’e taşındı. 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi açıldı. Milli Mücadele kazanıldı. Müdafaa-i Hukuk’tan gelen siyasi ve örgütsel çizgi, 1923’te Halk Fırkası’na, bugünkü adıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ne uzandı. CHP’nin tarihsel kökü işte buradadır. İşgale karşı direnişte, milli egemenlikte ve memleketin kaderine milletin sahip çıkmasında… Bu nedenle CHP yalnızca bir siyasi partinin adı değildir. Arkasında bir tarih, bir hafıza ve kuşaktan kuşağa taşınan bir emanet vardır. İsimler, makamlar, yöneticiler değişir. Tarih kalır. Hafıza kalır. Emanet kalır. Çünkü bu parti hiç kimsenin şahsi mülkü değildir. Sine-i milletten doğan bu çatı; kişisel ikbal hesaplarına, makam pazarlıklarına ve siyasi çıkarlara teslim edilemez!" dedi.

Yahşi, daha önce başörtüsü kullanan Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Akademisyen Prof. Dr. Betül Gözel'in bu mesajının altına, "Kim olduğunu bilmesek Cumhuriyetçi, Laik, ilerici falan sanacaksın. Daha düne kadar çarşafın içinden ayet paylaşan abla, CHP'yi anlatıyor. Haddini bilmek lazım." şeklinde bir yorumda bulundu.

Yapılan yoruma tepki yağdı. Gözel mesaja cevabında, "Bu sözde 'ELİTİST' hanım Balıkesir'de CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptı. İsmi Ayşe Pınar YAHŞİ. Şimdi çevresindekilerle birlikte Yeni Parti'ye geçti. Bunu niye paylaşıyorum? Benim bir dönem başörtülü olmam mesele değil. Kime ne zaten? Başörtüsünü kullanmakta zorlandığım için çıkardım. Hala da ayet paylaşırım. İnançlıyım. Allah korkum da var. Cumhuriyetçiyim, laikim, Altı Ok'a da bağlıyım. Bu şahıs yıllarca yöneticilik yaptı bu partide. Atatürkçülüğü saçın görünmesi, laikliği de inançtan uzak durmak zanneden bu kibir, yıllarca insanları CHP'den soğuttu. Sonra dönüp 'Muhafazakar seçmen bize neden mesafeli?' diye sordular. Cevabı çok da uzakta aramaya gerek yok. Ahlaksızlıkları, yolsuzlukları, türlü rezaletleri görmezden gelip bir kadının yıllar önceki başörtüsünün peşine düşmek de ayrı bir 'çağdaşlık' seviyesi doğrusu. Başörtüsünü gericilik ölçüsü, açık başı da Atatürkçülük diploması sanıyorsanız, yüz yıllık Cumhuriyet'ten hiç bir şey anlamamışsınız demektir." dedi.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, "Rozet değiştirdiler ancak zihniyetleri aynı. Bir kadının başka bir kadını inancı ve yaşam tarzı üzerinden hedef alması kabul edilemez." dedi.

Ayşe Pınar Yahşi'nin, gelen tepkiler sonrası yorumunu sildiği görüldü.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 120
  • Mehmet Doğan 1 hafta önce Şikayet Et
    CHP, şimdi de Yeni Parti tarihsel konumları gereği İslam'a ve Müslümanlara dil uzatmayı asli görev olarak kabul etmişlerdir. Bu durum şimdi de devam etmektedir.
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN 1 hafta önce Şikayet Et
    bunlar Allah c.c. hiç korkmazlar başörtüyü yasaklamak ALLAH C.C.Nur suresi31 ayet ve Ahzab suresi 59 ayetleri inkardır
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    menfaat.baska herhangi bir değer yok
    Cevapla
  • Selim 1 hafta önce Şikayet Et
    kendi yukselecek...benim göz diktiğim yere yaklaşma diyor... mama meselesi yani
    Cevapla
  • Mahmut 1 hafta önce Şikayet Et
    Kadın zaten Allah'ın kuralını değil sizi benimsemiş ne istiyorsunuz açılmış işte CHP övüyor eee sorun ne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Doğuştan işitme engelli kardeşlerin sessizliği 23 ve 24 yaşlarında sona erdi
Amasya'da feci kaza: Bariyerlere çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti