Son dakika... Tunç Soyer'e 6 yıl hapis istemi

Son dakika haberi: Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında 6 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

GİRİŞ 08.09.2026 19:07 GÜNCELLEME 08.09.2026 20:06

Son dakika haberi: Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında 6 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Davaya ilişkin savcılık makamının hazırladığı iddianamenin, 8 ayın sonunda mahkemeye sunulduğu bildirildi.

Tunç Soyer

İZBETON A.Ş. DAVASI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, 1 Temmuz'da İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ'de taşeron şirketler eliyle yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine soruşturma başlatılmış, bu kapsamda Sayıştay raporu, mülkiye müfettişi raporu, bilirkişi raporlarına istinaden "ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 157 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Şüphelilerden 22'sinin İZBETON AŞ, 2'sinin İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi, 3'ünün İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi, 2'sinin İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi, 3'ünün İş Alemi Yeni Yaşam Konut Yapı Kooperatifi, 3'ünün Egeli İş İnsanları Konut Yapı Kooperatifi'nde görevli olduğu, diğer 122 şüphelinin ise belediye personeli, inşaat, yapı, elektrik, mermer, ayrıştırma gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin sahibi ve çalışanları olduğu belirtilmişti.

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 139 şüpheli yakalanmış, Soyer ve Aslanoğlu'nun da bulunduğu 60'ı tutuklanmış, 58 şüpheli adli kontrol şartıyla salıverilmişti. Şüphelilerden 20'si emniyetten, biri savcılıktan serbest bırakılmıştı.

Soyer ile Aslanoğlu'nun da aralarında olduğu 65 şüpheli hakkında, "kooperatif" işlerinde yolsuzluk iddiasıyla iştirak halinde ve zincirleme şekilde, "kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılık", "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" ve bu suçlara teşebbüs suçlarından hazırlanan üçüncü iddianamede 3'er yıldan 45'er yıla kadar hapis cezası talep edilmiş, iddianame İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Yargılama sürecinde eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 9 sanık tahliye edilmişti.

Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 14
  • bhrtymz 7 dakika önce Şikayet Et
    Zulüm 1453'te başladı diyen adama 1453 yıl hapis cezası verilmeli.
    Cevapla
  • Serkan 18 dakika önce Şikayet Et
    Baklava çalana daha çok ceza verilir Bunun gibilerin yanınada kâr kalır. İçeride kaldığı süre düşülür yarın da çıkar. Sonra lüks ve şatafatlı hayatına devam eder. Beyyfendi olarak. Böyle bi Türkiye gerçeği. Malesef
    Cevapla
  • Misafir 24 dakika önce Şikayet Et
    Denetimler yetersiz. Belediye şirketleri sıkı şekilde denetlemelidir. ihale öncesi ve sonrası denetim ve kontrol sistemi kurulmalıdır. Yapay zeka destekli denetimler artmalıdır
    Cevapla
  • Misafir 42 dakika önce Şikayet Et
    İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı olmayacak mı?
    Cevapla
  • Misafir 49 dakika önce Şikayet Et
    Yatarı yok yazık. Çal çırp sonuç 0.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Peş peşe indirime gittiler! İşte 2026 Eylül ayı kampanyalı sıfır km otomobil fiyatları!
Atina’da “Aşil Kalkanı” şoku: Muhalefet ayağa kalktı: Sistemin kontrolü kimin elinde?