Eurofighter’da kritik aşama! MSB son dakika duyurdu
Milli Savunma Bakanlığı, Birleşik Krallık ile imzalanan Eurofighter Typhoon tedariki kapsamında eğitim alan Hava Kuvvetleri pilotlarının terminoloji eğitimini başarıyla tamamladığını ve uçuş eğitimlerine başladığını duyurdu.
- Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilotları, Birleşik Krallık Hükumeti ile imzalanan Eurofighter Typhoon tedarik süreci kapsamında Ağustos ayında eğitim sürecine girdi ve terminoloji eğitimlerini başarıyla tamamladı.
- Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda Eurofighter Typhoon uçağı tedarik faaliyetlerinin devam ettiğini ve Birleşik Krallık'a gönderilecek pilotların eğitimlerine 7 Eylül'de başlanmasının planlandığını açıkladı.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Birleşik Krallık Hükumeti ile imzalanan Eurofighter Typhoon tedariki kapsamında, Ağustos ayında eğitim sürecine başlayan Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilotlarımız, terminoloji eğitimlerini başarıyla tamamlayarak uçuş eğitimlerine başladı.

PLANLAMA TAKVİME UYGUN SÜRÜYOR
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, 3 Eylül’de basın bilgilendirme toplantısında konuşmuştu.
"Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın harekat ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak Birleşik Krallık ile Eurofighter Typhoon uçağı tedarik faaliyetlerine devam edilmektedir." diyen Aktürk, bu kapsamda, Birleşik Krallık'a gönderilecek pilotların eğitimlerine 7 Eylül'de başlanmasının planlandığını söylemişti.

MSB'den Girne'de batan gemi ile ilgili yeni açıklama!