İstanbul'da öğrencilere aylık 2 bin lira kantin desteği başlıyor

İstanbul Valiliği, 2026-2027 eğitim yılında ihtiyaç sahibi öğrencilere aylık 2 bin TL kantin desteği sunacak Gönülden Bir Öğün projesini hayata geçiriyor. Tanıtım, Vali Davut Gül'ün katılımıyla 11 Eylül'de yapılacak.

İstanbul'da öğrencilere aylık 2 bin lira kantin desteği başlıyor
İstanbul'da öğrencilere aylık 2 bin lira kantin desteği başlıyor
GİRİŞ 10.09.2026 18:27 GÜNCELLEME 10.09.2026 18:29

İstanbul Valiliği himayesinde yürütülen “Gönülden Bir Öğün” projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi öğrencilerin kartlarına aylık 2 bin TL yüklenerek kantin desteği verilecek. Uygulama, 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde hayata geçiriliyor.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN DEV ADIM

İstanbul Valiliği; kentteki ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim-öğretim yılı boyunca okul ortamında sağlıklı beslenmelerini sağlamak, akademik başarılarını desteklemek ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla "Gönülden Bir Öğün" projesini başlatıyor.

İstanbul Valiliği himayesinde; İstanbul Çocukları Vakfı ve İstanbul Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle hazırlanan projeye 39 İlçe Kaymakamlığı, Halkbank, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve hayırseverler destek veriyor. 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde hayata geçirilecek proje kapsamında, belirlenen öğrencilerin "Gönülden Bir Öğün" kartlarına her ay 2 bin TL yüklenerek okul kantinlerinde kullanabilecekleri beslenme desteği sunulacak.

"KARTINI BİZZAT KULLANARAK" SAHADA GÖSTERECEK

Projenin uygulama ve tanıtım programı, 11 Eylül 2026 Cuma günü saat 09:30'da Fatih'te bulunan Hattat Rakım Ortaokulu'nda gerçekleştirilecek. İstanbul Valisi Davut Gül, okul kantininde düzenlenecek programda "Gönülden Bir Öğün" kartını bizzat kullanarak uygulamayı sahada gösterecek ve projeye dair detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaşacak.

İstanbul Valisi Davut Gül

Program Bilgileri:

  • Tarih: 11.09.2026 Cuma
  • Saat: 09:30
  • Yer: Hattat Rakım Ortaokulu (Derviş Ali Mah. Yeşilce Direk Sk. No: 4 Fatih / İstanbul)
KAYNAK: HABER7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 33
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede sadece İstanbul'da var fakir. Gerisi zengin her halde.
    Cevapla
  • Vatandaşm 1 ay önce Şikayet Et
    eğitim kantin kitap vs devlet desteğiyle tüm öğrencilere uygulanmalı.. eşitlik ve sosyal devlet ilkesi bunu gerektirir..
    Cevapla
  • Bjk 1 ay önce Şikayet Et
    Ama bildiğim kadarıyla 10 yıl gibi bir zaman sonra verilen parayı tekrardan istiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da yağmur trafiği vurdu! Yoğunluk yüzde 87'ye ulaştı
İstanbul'da planlı elektrik kesintisi: Karanlıkta kalacak ilçeler belli oldu