7. Türk Dili Konuşan Gazeteciler Medya Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi
Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Birliği ile Kazakistan Kadın Gazeteciler Kulübü tarafından düzenlenen 7. Türk Dili Konuşan Gazeteciler Medya Forumu, İstanbul Fatih Belediyesi Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla tamamlandı.
Foruma başta ev sahibi Türkiye ve Kazakistan olmak üzere Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya ve Belçika’dan alanında deneyimli çok sayıda gazeteci katıldı.
ÖNEMLİ İSİMLER VE GENİŞ KATILIM
Toplantıya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Gürkan Kılıç, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Müjdat Çetin, İnter Medya Brüksel Vakfı Başkanı ve Bizim Sakarya Gazetesi Yazarı Yusuf Cinal, İstanbul Kuzguncuk Gazetesi Genel Yayın Müdürü Engin Şenol, Bursa’dan gazeteci Ahmet Tüzün ve Almanya’dan Adnan Öztürk’ün yanı sıra uluslararası basından birçok temsilci katılım gösterdi.

BİR SONRAKİ ADRES BRÜKSEL
Forumun açılış konuşmasını yapan Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Birliği Başkanı Naziya Bisenova, etkinliğin Türk dünyası gazetecilerini bir araya getirerek kaynaşmalarına ve tecrübe paylaşımında bulunmalarına vesile olduğunu belirtti. Bisenova, dijitalleşen dünyada mesleğin geleceğine dikkat çekerek bu buluşmaların ülkeler arasında kültür köprüleri kurmada kritik rol oynadığını vurguladı ve forumun 8.'sinin Brüksel’de düzenleneceğini müjdeledi.

ORTAK MEDYA HAVUZU VE DİJİTALLEŞME VURGUSU
Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilen forumda söz alan katılımcılar; uluslararası ilişkilerin güçlendirilmesi, ortak dijital veri havuzlarının kurulması ve Türk dünyası arasında ortak dil ile kültür paylaşımının artırılması yönündeki kararlılıklarını dile getirdiler.

Etkinlik sonunda farklı ülkelerden gelen gazeteciler birbirlerine anı hediyeleri takdim ederken, meslekte başarı gösteren gazetecilere teşekkür belgesi ve plaketleri takdim edildi

