DMM'den "orman alanlarının arsa vasfına geçirildiği" iddiasına açıklama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "orman alanlarının arsa vasfına geçirildiği" iddiasının dezenformasyon içerdiğini duyurdu.

DMM'den "orman alanlarının arsa vasfına geçirildiği" iddiasına açıklama
DMM'den "orman alanlarının arsa vasfına geçirildiği" iddiasına açıklama
GİRİŞ 18.09.2026 15:05 GÜNCELLEME 18.09.2026 15:06

DMM'den yapılan açıklamada, bazı sosyal medya platformlarında ve basın-yayın mecralarında yer alan söz konusu iddianın, rutin mevzuat uygulamalarının bağlamından koparılmasıyla üretilen açık bir dezenformasyon olduğu belirtildi.

Orman Kanunu'nun ek 16. maddesi uyarınca yapılan işlemlerin, bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında yarar görülmeyen, tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan yerler ile taşlık, kayalık ve verimsiz nitelikteki alanları kapsadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uygulama ile kesinlikle orman varlığında bir azalmaya yol açılmamaktadır. Aksine, mevzuat gereği çıkarılan alanların karşılığında daha geniş ölçekte yeni ağaçlandırma yükümlülüğü doğmakta ve net orman varlığı artırılmaktadır. Tüm adımlar, uzman heyetlerin teknik incelemeleri, bilimsel değerlendirmeler ve katı mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir. Rutin kamu faaliyetlerini çarpıtarak kamuoyunu manipüle etmeyi hedefleyen asılsız iddialara itibar edilmemesi, yalnızca yetkili resmi makamların açıklamalarının dikkate alınması önemle rica olunur."

Elektrikli araçlarla ilgili son dakika açıklaması! İddialar yalanlandıElektrikli araçlarla ilgili son dakika açıklaması! İddialar yalanlandı

KAYNAK: AA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Gürlek’ten teşkilatlara çağrı! 2028 seçimi için Erdoğan vurgusu
Meteoroloji saat vererek uyardı: Kuvvetli sağanak ve fırtına geliyor! 7 ilde alarm...