Bakan Gürlek operasyonu duyurdu! 6 avukatlık ofisi ve 20 şirkete baskın!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yaklaşık 16 milyar lira haksız kazanç sağlayan 6 avukatlık ofisi ve 20 şirkete baskın yapıldığını çok sayıda kişi hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

GİRİŞ 21.09.2026 12:24 GÜNCELLEME 21.09.2026 12:25

Trafik kazası geçiren vatandaşların kişisel verilerinin hukuka aykırı şekilde temin edilmesi, yanıltıcı yöntemlerle vekalet alınması ve bu süreç üzerinden haksız kazanç elde edilmesine yönelik operasyon düzenlendi. Dört ilde altı avukatlık ofisi ile 20 şirkete baskın yapıldı.

Bakan Gürlek açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan ’ın liderliğinde; vatandaşlarımızın kişisel verilerini hukuka aykırı yöntemlerle ele geçiren, mağduriyetlerini kazanç kapısına dönüştüren ve hukuk sistemini haksız menfaat elde etmek amacıyla istismar eden yapılara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.

Bu kapsamda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Büromuzun koordinesinde, İstanbul İl Jandarma Komutanlığımızla yürütülen soruşturmada; trafik kazası geçiren vatandaşlarımızın kişisel verilerinin hukuka aykırı yollarla temin edildiği ve bu bilgilerin belirli hukuk büroları ile hasar danışmanlık şirketlerine aktarıldığı tespit edilmiştir.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) incelemeleri sonucunda; bazı kolluk görevlileri, tahkim hakemleri, sigorta şirketi çalışanları, sigorta acenteleri, eksperler, kaporta ve boya ustaları ile servis çalışanlarına olağandışı nitelikte para transferleri gerçekleştirildiği belirlenmiştir.

Soruşturma kapsamında, ısrarlı aramalar ve yanıltıcı beyanlarla 253 bin kişiden vekâletname alındığı ve bu yöntemle 15,6 milyar lira haksız kazanç elde edildiği yönünde tespitlere ulaşılmış; olayla bağlantılı 825 kişi hakkında soruşturma başlatılmış; bu sabah İstanbul, Ankara, Sakarya ve Gaziantep’te 6 avukatlık ofisi ile 20 şirkette eş zamanlı arama ve gözaltı işlemleri başlatılmıştır.

Bu önemli soruşturmayı titizlikle yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımızı, operasyonu sahada başarıyla icra eden İstanbul İl Jandarma Komutanlığımızı, SEDDK ve MASAK başta olmak üzere sürece katkı sunan tüm kurumlarımızı ve kamu görevlilerimizi tebrik ediyorum.

Vatandaşlarımızın yaşadığı trafik kazalarını fırsata çevirerek kişisel verileri üzerinden haksız kazanç sağlamaya çalışan, mesleki veya kamusal yetkisini bu amaçla kullanan ve hukuk hizmetlerini çıkar ilişkilerinin aracı hâline getirenler yargı önünde hesap verecektir.

Vatandaşlarımızın kişisel verilerinin, haklarının ve adalete duydukları güvenin korunması için hukukun bütün imkânlarını kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz.


 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 101
  • Bozkurt 11 dakika önce Şikayet Et
    Haksız kazanç değil hırsızlık haram para onun adı kazanç denmez
    Cevapla
  • Misafir 12 dakika önce Şikayet Et
    Her yerde trafik takipçileri bıktık hepsi yasaklansın zorla,tehditle devletin mahkemelerini alet ederek korkutarak para alıyorlar insanlardan
    Cevapla
  • İsimsiz 12 dakika önce Şikayet Et
    lağım kanalı patladı ellaaamm
    Cevapla
  • Alpaslan 13 dakika önce Şikayet Et
    Devletimizden ve adalet bakanımızdan , iç işleri bakanımızdan , jandarma ve polislerimizden Allah razı olsun , Rabbim ayaklarına taş değdirmesin inşallah
    Cevapla
  • Alp 13 dakika önce Şikayet Et
    Iyileri tenzih ederim enbuyuk hirsiz avukatlardir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
5,0'lık deprem sonrası uyarı! 'Tehlike bitmedi' dedi, o bölgeyi işaret etti!
Kartal'a Amed freni! Süper Lig'in yeni lideri oldular