Belediyeye operasyon! AK Partili ve MHP'li 2 eski başkan dahil çok sayıda gözaltı kararı

Son dakika haberi: Yahşihan Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, 2 eski başkanın da aralarında bulunduğu 31 şüpheli gözaltına alındı.

GİRİŞ 24.09.2026 10:23 GÜNCELLEME 24.09.2026 11:43

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca Yahşihan Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, AK Partili eski Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile MHP'li eski Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın da aralarında bulunduğu 35 şüpheliye yönelik Kırıkkale merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.



31 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüphelinin ceza infaz kurumunda bulunduğu, 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

DOSYAYA GİREN YENİ DELİLLER ÜZERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Soruşturmanın önemli ayrıntılarından birini, şüpheliler hakkında daha önce verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararların (KYOK) dosyaya giren yeni deliller doğrultusunda kaldırılması oluşturdu.

Yeni delillerin değerlendirilmesinin ardından şüpheliler hakkındaki dosyalar yeniden ele alınmış ve Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca kapsamlı soruşturma başlatıldı.

SAAT 06.30’DA 4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 31 GÖZALTI

Hakkında gizlilik kararı bulunan soruşturma kapsamında, 24 Eylül 2026 günü saat 06.30 itibarıyla Kırıkkale merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında şüphelilerin ikametleri, iş yerleri ve soruşturma yönünden ilgili görülen adreslerde arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi.

Şüphelilerin suçtan kaynaklandığı değerlendirilen mal varlıklarının korunması ve muhtemel mal kaçırma girişimlerinin önlenmesi amacıyla soruşturma kapsamında mal varlıklarına yönelik el koyma tedbirleri de uygulanmıştır.

Eş zamanlı operasyon sonucunda 31 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma kapsamında hakkında işlem yürütülen şüphelilerden 1’inin hâlihazırda ceza infaz kurumunda bulunduğu, 3 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği bildirilmiştir.

İKİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA SORUŞTURMADA

Soruşturmanın şüphelileri arasında Yahşihan Belediyesinin farklı dönemlerinde belediye başkanlığı yapan iki isim de yer alıyor.

AK Parti’den seçilen eski Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile MHP’den seçilen eski Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz hakkında da soruşturma kapsamında adli işlem yürütülüyor.

Soruşturma yalnızca eski belediye başkanlarıyla sınırlı olmayıp; belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve belediyeyle iş ilişkisi bulunduğu değerlendirilen iş insanlarını da kapsıyor.

ÖRGÜTLÜ YAPI, RÜŞVET VE İHALE İŞLEMLERİ İNCELENİYOR

Soruşturma kapsamında belediye bünyesinde gerçekleştirilen işlemlerde şüphelilerin örgütlü biçimde hareket edip etmedikleri; rüşvet ve irtikap suçlarının işlenip işlenmediği; belediye ihalelerine hukuka aykırı müdahalede bulunulup bulunulmadığı ve gerçekleştirilen işlemler nedeniyle kamunun zarara uğratılıp uğratılmadığı araştırılıyor.

Bu kapsamda elde edilen belge ve dijital materyaller ile mali kayıtların incelenmesine devam edilecek.

Şüphelilerin birbirleriyle olan mali ve ticari ilişkilerinin, belediyeyle bağlantılı işlem ve ihalelerin ve soruşturmaya konu para hareketlerinin de soruşturma kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

ARAMA, EL KOYMA VE MAL VARLIĞI TEDBİRLERİ UYGULANDI

Operasyon kapsamında yalnızca gözaltı işlemleriyle yetinilmemiş; soruşturmanın delillerinin muhafaza altına alınması amacıyla arama ve el koyma kararları uygulanmış, ayrıca şüphelilerin mal varlıklarına ilişkin el koyma tedbirleri gerçekleştirildi.

Ele geçirilen belge, dijital materyal ve diğer delillerin incelemeye alınmasının ardından soruşturmanın kapsamının yeni tespitler doğrultusunda genişletilebileceği değerlendirilmektedir. Firari durumda bulunan 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ederken, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • misafir 19 dakika önce Şikayet Et
    çalan hırsızlardan birde çaldığını alabilsek çok daha güzel olacak
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 23 dakika önce Şikayet Et
    Belediyeler illerde valilik ilçelerde kaymakamlık yönetiminde olmalıdır. Parti gözetmeksizin rant ve yasal hırsızlık merkezlerine dönüştüler. Aslında insanların geleceğini belediye başkanları çalıyor
    Cevapla
  • Başak 25 dakika önce Şikayet Et
    Yolsuzluk yapan devletin parasını yiyen, yedirenler kim olursa olsun cezalandırılmalıdır. Eski değil yenilerde olmalı..
    Cevapla
  • Myavuz 27 dakika önce Şikayet Et
    Mahalli idarelerin yetkileri yeniden gözden geçirilmeli.
    Cevapla
  • Adıyaman lı 36 dakika önce Şikayet Et
    Herkes çalıyor,kimse inkar etmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Husilerin Türkiye'ye tehdidi kabul edilemez
Dünyanın en tutkulu taraftarları arasında 3 Türk devi! Sıralama tepki çekti