Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

GİRİŞ 30.09.2026 21:18 GÜNCELLEME 30.09.2026 22:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti. Görüşmeye ilişkin fotoğraflar Erdoğan Dijital Medya hesabından paylaşıldı.

CEMİL TUGAY'DAN GÖRÜŞME SONRASI İLK AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesinde, İzmir'in gündemindeki önemli konular ile kentin geleceğine yönelik projeler hakkında bilgi sunduğunu belirtti.

Tugay, görüşmeye ilişkin ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edildiğini kaydetti.

Görüşmede İzmir'in gündemindeki önemli konular ile kentin geleceğine yönelik projeler hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi sunduklarını aktaran Tugay, "Nazik kabulleri ve İzmir'imize gösterdikleri ilgi için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

"ŞU AN BİR PARTİYE GEÇME GİBİ BİR DURUMUM YOK" DEMİŞTİ

CHP’den istifa ederek yoluna bağımsız devam eden Tugay’ın Erdoğan’la görüşmesi, bir süredir gündemde olan "AK Parti’ye geçecek" iddialarını yeniden hareketlendirdi.

Tugay, 18 Haziran’da CHP’den istifa ettiğini açıklamış ve belediye başkanlığı görevini bağımsız olarak sürdüreceğini belirtmişti. Daha sonra AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddialar gündeme gelmiş, ancak Tugay bu iddiaları yalanlayarak "Şu an bir partiye geçme gibi bir durumum yok" açıklamasını yapmıştı.

BAKAN URALOĞLU DA, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUGAY'I KABUL ETTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkari Uraloğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı kabul etti.

Bakan Uraloğlu, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı Bakanlığımızda kabul ettik. Görüşmemizde İzmir’in ulaşım gündemini, Bakanlığımızın sorumluluğundaki çalışmalarla yerel yönetimin sorumluluk alanlarını ve şehir içi ulaşımda koordinasyon imkânlarını değerlendirdik. İzmir’in ulaşım ve altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için ilgili kurumların sorumlulukları çerçevesinde üzerimize düşen çalışmaları sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Tgcf 14 dakika önce Şikayet Et
    Bu ak partiye geçse e olur boşa geçen bir föndm hiç birşey yapmadı
    Cevapla
  • Kızgın 20 dakika önce Şikayet Et
    Bunların akp.ye geçmesini hiç doğru bulmuyorum. Zihniyetleri sol ve dine düşman bir yapının içinde büyüyüp akpye düşman iken nasıl olurda islam temelli bir partiye alınırlar aklım almıyo. Bu durumda bunlar mı görüşlerini değişiyo yoksa akp mi devşiriyo?
    Cevapla
  • Ozi 21 dakika önce Şikayet Et
    2 sene içerisinde de olsa İzmir hizmet görecek buna da şükür.
    Cevapla
  • Er-ol. 22 dakika önce Şikayet Et
    İzmir in bütün faturasını Ak partiye keserler, sakın bütün yetersizliklerine ortak olmayın Cehapenin
    Cevapla
  • HER HALDE 22 dakika önce Şikayet Et
    Bu gidişle özgür sandığa ancak seçmen olarak gideceğe benziyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TMO 250 TL dedi, piyasa 170 TL'de kaldı! Çiftçi fiyat, kokarca ve yağmur arasında sıkışıp kaldı
Altan Tan'dan DEM Parti'yle ilgili çarpıcı tespit: Bu yaptığınız dolandırıcılık