Fon krizinde 43 bin yatırımcıya 6,4 milyar TL ödeme yapıldı: 40 milyar için ödeme bu hafta
Fon Kurulu'nun 5. toplantısında, 43 bin yatırımcıya 6,4 milyar TL ödeme yapıldığı ve geriye kalan 49 fon kapsamında, toplam 34,1 milyar TL tutarında tasfiye sürecinin bu hafta sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 5'inci Fon Kurulu toplantısının, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildiği, toplantıya Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bu bakanlıkların ilgili kurum ve kuruluşlarının katıldığı belirtildi.
Açıklamada, "Kurulun önceki toplantı kararlarının gerçekleştirmesini temin edecek, Sermaye Piyasası Kurulunca tasfiyesine karar verilen bazı yatırım fonlarında tasfiye sürecinin adil, şeffaf ve etkin şekilde yürütülmesi ve ödemelerin hukuki güvenceye kavuşturulmasını sağlayacak kanun teklifi 09.10.2026 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulmuştur. Teklifin 14.10.2026 tarihinde TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi öngörülmektedir" denildi.
'HAFTA SONUNA KADAR TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR'
Açıklamada, "Gelinen aşamada; geçtiğimiz hafta Ziraat Bankası tarafından A1, Bulls ve Pardus’un yönetimindeki fonlarda bulunan 43 bin 643 yatırımcıya toplam 6,4 milyar TL ödenmiştir. Söz konusu bu 3 portföy yönetim şirketinin geriye kalan 49 fonu kapsamında, toplam 34,1 milyar TL tutarında tasfiye sürecinin bu hafta sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Böylelikle, 3 portföy yönetim şirketindeki toplam 66 ayrı yatırım fonunda bulunan 45 bin 745 kişiye toplam 40,5 milyar TL tutarındaki ayni ve nakdi tasfiye tamamlanmış olacaktır. Diğer taraftan TBMM gündeminde yer alan teklifin yasalaşmasının ardından tasfiye sürecinde yer alan diğer 65 fona ait ara ödemelerin de ivedilikle tamamlanması hedeflenmektedir" ifadeleri kullanıldı.
-
Alp asker 1 gün önce Şikayet EtAdalet yok akıl yok... sadece anapara, oda bağlantısı ispat edilememisse verilmesi lazım... Yoksa bunlar tokatçı... Devlet çanak tuttu borsada bize en az yüzde 50 kaybettirdi bu kolpalar yuzunden... Bu şahısların listeleri yayinlanmali... Herkes bilmeli görmeli...Beğen
-
Fehmi 1 gün önce Şikayet EtŞimşek'in Kasım 2025 deki açıklamasından sonra tedbir alınması için neden 28 Ağustos 2026 tarihi beklenildi neden erken tedbir alinmadi bu konuda yetkililerden açıklama bekliyorumBeğen Toplam 7 beğeni