CHP’de dönmek isteyenlere vize çıkmadı: Kılıçdaroğlu net konuştu!

CHP, Özgür Özel ile Yeni Parti'ye katılan vekillerin geri dönüşüne kapıları kapattı. Kemal Kılıçdaroğlu vekillerle görüşmeyi reddederken, parti kurmayları "Burası yolgeçen hanı değil, CHP'yi bırakıp gitmenin bir sonucu olmalı" dedi.

GİRİŞ 13.10.2026 21:31 GÜNCELLEME 14.10.2026 09:17

CHP’de mutlak butlan kararının ardından Özgür Özel ile birlikte Yeni Parti’ye geçen milletvekillerine dönüş kapısı kapandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun geri dönmek isteyen vekillerle görüşmeyi reddettiği belirtilirken, parti kurmaylarından sert mesaj geldi.

CHP GERİ DÖNÜŞE KAPIYI KAPATTI

CHP’de mutlak butlan kararının ardından Özgür Özel ile birlikte Yeni Parti’ye geçen milletvekillerine dönüş kapısı kapandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun geri dönmek isteyen vekillerle görüşmeyi reddettiği belirtilirken, parti kurmaylarından sert mesaj geldi. CHP, mutlak butlan kararının ardından Özgür Özel ile birlikte Yeni Parti’ye giden milletvekillerinin geri dönüşüne kapıyı kapattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da geri dönmek isteyen vekillerle görüşmeyi reddetti.

Kurmaylar, “Canım istedi ‘gittim, geldim’ olmaz. Biz burada partinin ayakta kalması için bir nöbet tutuyoruz. Siyasetin bildiğimiz kurallarıyla yürümeyen bir süreç vardı. CHP tarihinin en sancılı, kötü dönemi bize denk geldi. Ben nöbet tutuyorsam onlar da tutmalıydı. Burası yolgeçen hanı değil. CHP’yi bırakıp gitmenin siyasi bir sonucu olmalı” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Fatih Yoncalık Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Fatih Yoncalık, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora programına devam eden Fatih Yoncalık, öğrenim hayatı boyunca muhtelif gazete ve dergilerde bilhassa dünya gündemi ve Orta Doğu üzerine çeşitli yayınlar yaptı. Meslek hayatına AKŞAM Gazetesi’nde başlayan Yoncalık, Eylül 2024’ten bu yana Haber7.com’da “Dış Haberler Editörü” olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21
  • abbas 16 saat önce Şikayet Et
    bir musibet bin nasihatten efdaldır gerçek oldu kılıçdaroğlunun gözleri açıldı...
    Cevapla
  • Mehmet 17 saat önce Şikayet Et
    Akıllandı ama biraz geç kaldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da yağmur trafiği vurdu! Yoğunluk yüzde 87'ye ulaştı
ABD'nin en çok para akıttığı ülkeler açıklandı! İsrail'i ikinci sıraya attı...