Bolu’da kooperatif soruşturmasında 5 tutuklama

Bolu’da belediye kooperatifine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 11 şüpheliden 5’i tutuklandı.

Bolu’da kooperatif soruşturmasında 5 tutuklama
Bolu’da kooperatif soruşturmasında 5 tutuklama
GİRİŞ 01.10.2026 12:01 GÜNCELLEME 20.10.2026 12:01

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Bolu Belediyesi bünyesindeki kooperatif ve bağlı şirkete yönelik yürütülen “zimmet” ve “ihaleye fesat karıştırma” soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı. Ek gözaltılarla birlikte toplamda 11 kişi gözaltına alındı.

Pazartesi günü gözaltına alınan 11 şüpheliden 3’ü savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 8 şüpheli bugün öğle saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Aralarında Boltartek Tarım Ürünleri ve Teknolojileri San. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Bahadır Acar ile S.S. Köroğlu Organik ve Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Çatladı’nın da bulunduğu şüpheliler, savcılık sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.

Gece saatlerine kadar süren mahkeme sonucunda Bahadır Acar, Cevat Çatladı, Uğur Şirin, Bayram Tarhan ve Fatih Demiral tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özkan Özbek, Yalçın Soykan ve Samet Can Sınmaz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK: İHA
Kadir Tezcan Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Kadir Tezcan

Editör Hakkında

İstanbul'da doğdu. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Genç yaştan itibaren video kurguları ile ilgilenmektedir. Sivil hayatında hobi olarak video ve grafik tasarım işleri ile uğraşmaktadır. Şu an Haber7.com'da "Muhabir" olarak iş hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu son dakika duyurdu! Alçak karar! Resmen ilan ettiler
Son dakika: Zelenskiy yarın Türkiye'ye geliyor!