Bakan Memişoğlu: Her yıl 7 milyondan fazla kişiye ulaşıyoruz

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 3 bin 633 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve yaklaşık 6 bin 300 kara ambulansıyla her yıl 7 milyondan fazla vatandaşa hizmet verdiklerini açıkladı.

Bakan Memişoğlu: Her yıl 7 milyondan fazla kişiye ulaşıyoruz
Bakan Memişoğlu: Her yıl 7 milyondan fazla kişiye ulaşıyoruz
GİRİŞ 26.10.2026 14:55 GÜNCELLEME 26.10.2026 15:04

Sağlık Bakanı Memişoğlu, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, "Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modeli"yle sağlığın her alanında olduğu gibi acil sağlık hizmetleri alanında da güçlü bir ivmeyle hareket ettiklerini belirtti.

3 bin 633 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, yaklaşık 6 bin 300 kara ambulansı, 17 hava ve 6 deniz ambulansıyla her yıl 7 milyonun üzerinde vatandaşa "şifa kapısı" olduklarını ifade eden Memişoğlu, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar hava ambulanslarımızla 76 bin 414, deniz ambulanslarımızla 45 bin 418 vatandaşımıza sağlık hizmeti sunduk, hastalarımızın naklini gerçekleştirdik. Kesintisiz hizmet anlayışımızı ileri teknolojiyle güçlendiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz Elektronik Vaka Sistemi ile müdahale sürelerimizi hızlandırıyoruz.

Akıllı Bileklik uygulamamızla çoklu yaralanmalarda takip süreçlerini anlık ve etkin şekilde yürütüyoruz. Yerli ve milli gururumuz GÖKBEY'i ambulans filomuza dahil ederek gücümüze güç katıyoruz. Gece gündüz demeden, zorlu şartlarda vatandaşlarımıza hizmet eden tüm acil sağlık çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum."

Bakan Memişoğlu, "Sağlıklı Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda durmadan ve duraksamadan gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

GSS borcu olanlara müjde! Yeni düzenleme gündemde: 1 milyon kişiyi ilgilendiriyor!GSS borcu olanlara müjde! Yeni düzenleme gündemde: 1 milyon kişiyi ilgilendiriyor!

Engin Altan Düzyatan'ın babası son yolculuğuna uğurlandıEngin Altan Düzyatan'ın babası son yolculuğuna uğurlandı

KKTC Sağlık Bakanı istifa kararı aldıKKTC Sağlık Bakanı istifa kararı aldı

Bakan Memişoğlu: Türkiye'de toplumun sigaraya başlama yaş ortalaması 17Bakan Memişoğlu: Türkiye'de toplumun sigaraya başlama yaş ortalaması 17

Bakan Memişoğlu numarasını paylaştı, salondakiler hemen aradı!Bakan Memişoğlu numarasını paylaştı, salondakiler hemen aradı!

Türkiye ile Malta arasında kritik temas: İki ülke önemli projeler için el sıkıştıTürkiye ile Malta arasında kritik temas: İki ülke önemli projeler için el sıkıştı

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
israilli kadının söyledikleri herkesi şaşırttı!
Fon soruşturması kapsamında Ertan Aydın tutuklandı