MİT Başkanı Kalın'dan BAE'ye ziyaret!
Son dakika: Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyarette bulundu.
SON DAKİKA: Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, MİT Başkanı Kalın’ın Abu Dabi’de BAE Devlet Başkan Yardımcısı Mansur bin Zayid tarafından kabul edildiğini belirtti.
Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanımız İbrahim Kalın (@ikalin1), dün Abu Dabi’de BAE Devlet Başkanı Yardımcısı Şeyh @MansourBinZayed tarafından kabul edildi. Abu Dabi Hükümdarı Yardımcısı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnûn bin Zâyid (@hhtbzayed) ile Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali eş-Şâmisî’nin de hazır bulundukları görüşmede, bölgesel güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine yönelik ortak çabalar ele alındı. BAE ile stratejik ortaklığımızın, bölgesel güvenlik ve barışın tahkimine ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz.
— Lutfullah Goktas (@lutfullahgoktas) November 3, 2026
Görüşmede BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnun bin Zayid ile Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali eş-Şamisi’nin de hazır bulunduğunu bildiren Göktaş, bölgesel güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine yönelik ortak çabaların ele alındığını kaydetti.

- Göktaş, paylaşımında, "BAE ile stratejik ortaklığımızın, bölgesel güvenlik ve barışın tahkimine ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz." ifadesine yer verdi.