Bakan Uraloğlu duyurdu: Şehir içi trafiği nefes alacak, 45 metrelik köprü inşa edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın’ın şehir içi trafiğini rahatlatacak Dörtyol (Efeler) Farklı Seviyeli Kavşağı ve Tabakhane Köprüsü’nün 7 Kasım Cumartesi günü saat 22.00’de trafiğe açılacağını bildirdi.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Şehir içi trafiği nefes alacak, 45 metrelik köprü inşa edildi
Bakan Uraloğlu duyurdu: Şehir içi trafiği nefes alacak, 45 metrelik köprü inşa edildi
GİRİŞ 07.11.2026 18:04 GÜNCELLEME 07.11.2026 18:04

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın Şehir Geçişi kapsamında tamamlanan Dörtyol (Efeler) Farklı Seviyeli Kavşağı ve Tabakhane Köprüsü hakkında açıklamada bulundu. Bakan Uraloğlu, Aydın’ın şehir içi trafiğine nefes olacak projede çalışmaların 6 Kasım itibarıyla tamamlandığını kaydetti. Uraloğlu, “Toplam 950 metre uzunluğundaki kesimi tamamladık. Projemizi bu akşam saat 22.00 itibarıyla vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” ifadelerini kullandı.

105 METRELİK ALT GEÇİT VE 45 METRELİK KÖPRÜ İNŞA EDİLDİ

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında 105 metre kapalı kesit uzunluğuna sahip Dörtyol (Efeler) Farklı Seviyeli Kavşağı ile 45 metre uzunluğundaki Tabakhane Köprüsü’nün inşa edildiğini belirtti. Uraloğlu, “Şehir içi ulaşımda trafik akışını rahatlatacak bu düzenlemeyle sürücülerimize daha hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım imkânı sağlayacağız.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

ARAÇ KUYRUKLARININ UZUNLUĞU 510 METREDEN 101 METREYE DÜŞECEK

Projenin Aydın şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, güzergâhta yaşanan beklemelerin önemli ölçüde azalacağını bildirdi. Uraloğlu, “Projemizle güzergâhtaki bekleme süresini 2 dakika azaltacağız. Araç kuyruklarının uzunluğunu ise 510 metreden 101 metreye düşüreceğiz. Böylece şehir içi ulaşımda trafik akışını hızlandıracağız.” açıklamasında bulundu.

YILLIK 340 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANACAK

Bakan Uraloğlu, projenin ekonomik ve çevresel katkılarına da dikkati çekti. Uraloğlu, “Dörtyol (Efeler) Farklı Seviyeli Kavşağı ve Tabakhane Köprüsü ile zamandan ve akaryakıttan yıllık toplam 340 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Karbon emisyonunu da yılda 613 ton azaltacağız.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Altın ve gümüşte 2027 senaryoları: Dev kurumlar fiyatları duyurdu!
IMF'ye en çok borcu olan ülkeler belli oldu! Türkiye'nin borcu açıklandı