Tekirdağ Müftüsü hakkında soruşturma

Tekirdağ Müftüsü Okutan hakkında medyada yer alan haberler üzerine savcılık 'seçim yasalarına aykırı hareketten' soruşturma başlattı.

Tekirdağ Müftüsü hakkında soruşturma
Tekirdağ Müftüsü hakkında soruşturma
GİRİŞ 06.03.2009 19:50 GÜNCELLEME 06.03.2009 19:50
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı, İl Müftüsü Ahmet Okutan hakkında soruşturma başlattı.

Adli makamlardan edinilen bilgiye göre, müftü Okutan ile ilgili ulusal basında çıkan haberler üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı, ''Seçim yasalarına aykırı hareket'' ettiği gerekçesiyle Ahmet Okutan hakkında soruşturma başlattı.

Okutan ile ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde, Tekirdağ Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Ahmet Aygün'ün imamlara propaganda amaçlı ''kravat'' dağıtmasına göz yumduğu, camilerde toplanan yardımları zimmetine geçirdiği ve yazdığı kitapların bandrolsüz satışını yaptığı iddia edilmişti.

-''HESABINI VEREMEYECEĞİM HİÇBİR ŞEY YOK''-

Müftü Okutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savcılığın kendisiyle ilgili soruşturma başlatıp başlatmadığını henüz bilmediğini söyledi.

Tekirdağ Belediye Başkanı Aygün ile sadece yemekte bir araya geldiklerini ifade eden Okutan, ''Hesabını veremeyeceğim hiç bir şey yok. Hakkımda soruşturma başlatıldığına dair bana ulaşan bir bilgi de yok. Daha önce de hakkımda başka bir konuyla ilgili inceleme başlatılmıştı. Ancak, bu konuyla ilgili savunmamın alınmasına dahi gerek görülmedi'' dedi.

-VAKIFLARDAN TEPKİ-

Bu arada, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı vakıflar da ortak bir bildiri yayımlayarak, Müftü Okutan hakkındaki iddialara tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Adem Yaryıkan, Türk Diyanet Vakıf-Sen Trakya Şube Başkanı Demir Oğuz ve Tekirdağ Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Metin Kırmızı'nın ortaklaşa yayımladığı bildiride, Tekirdağ halkının takdirini kazanan Müftü Ahmet Okutan başta olmak üzere müftülük kurumu ve diğer personelinin gerçek dışı iftiralarla yıpratılmak istendiği görüşüne yer verildi.

YORUMLAR 13
  • Bilsen Nuri 15 yıl önce Şikayet Et
    Şovcu müftüleri sevmem!. Bu müftü sürekli basında gündeme gelmek için garip işlere başvuruyor ve birileri de sürekli onun sözlerini haber yapıyordu. Demek ki, bu esnada alttan gizlice başka işler .... Not: Yukarıda bazı sendika temsilcilerinin bildiri yayınlayarak bu müftüye destek çıktıkları haberine inanmıyorum. Bir sendikacı, memura zorla kitap sattıran ve paraların makbuzunu vermeyen bir amire sahip çıkamaz. Sendikacılığın şerefi bu kadar düşmez.
    Cevapla
  • Atilla Alamaz 15 yıl önce Şikayet Et
    Herkes konusun imamlar susun?. Ya nekadar berbat bir dönem yasiyoruz, herkez konusuyor, ama konusacaklar konusunca, sorusturma aciyorlar. O savci gitsin ilk önce yarsav baskanina ve onun uyuelerine sorusturma acsin. Muftuler tarafti, islam taraftari, adam en dinli imanli kimi görduyse elbette onun tarafini tutacak, demokrasi katilim demktir.
    Cevapla
  • gökhan avcı 15 yıl önce Şikayet Et
    ilginç. bu ülkede imamların dokunulmazlığımı var.okuduğum yorumlardan öyle bir anlam çıkıyor.suç işlemişse çeker cezasını.niye bu kadar gocundunuz ki.
    Cevapla
  • remzi danaci 15 yıl önce Şikayet Et
    hinoglu hindir o. oncelikle devletin memurlarina dini bir sifat olan muftu ifadesinin kullanilmasi laiklige aykiri bir durumdur savcilar oncelikle bu ifadeyle ilgili sorusturma baslatsinlar sonra muftu dediginiz bu arkadasi avrupadan tanidigimiz icin derin baglantilari sebebiyle bu sorusturmadan bisey cikmaz avrupada calisirken bu arkadas bir cok muslumanla ugrasmis ve onlari gerekli yerlere ispiyon etmistir en cok ispiyon ettikleride tayyip beyin onceki arkadaslaridir simdi akp li gorunuyorsa onada inanmayin hinoglu hindir
    Cevapla
  • kerim yatkın 15 yıl önce Şikayet Et
    Amaç üzüm yemek değil.... Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olunca her şey bahane... Hocam sen müsterih ol bu zihniyetin son çırpınışları bunlar... hocam nasılsa hepsi önünüzden geçecek... Herker bir gün musallada yatacak o zaman el mi bey mi yaman belli olacak... soruşturmayı kınıyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi