Genç Siviller'den 'paşa paşa' eylem

Demokrasi adına ilginç eylemleri ile dikkat çeken Genç Siviller ve Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyeleri, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"na tepki gösterdi.

GİRİŞ 17.06.2009 17:32 GÜNCELLEME 25.08.2020 15:06

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen eylemciler, Taraf Gazetesi'nde yayınlanan ve Kıdemli Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı öne sürülen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"na tepki gösterdi. Eylemciler, "Paşa paşa yargılanana kadar peşindeyiz" yazılı dövizlerle birlikte basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Tuna Öztürk, söz konusu planın 2009 darbesi olduğunu söyledi. Öztürk, "Taraf gazetesi tarafından ortaya çıkarılan 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' karşısında şaşırmıyoruz, hayrete düşmüyoruz. Bu planlar Türkiye için ne ilk ne de son. Bugüne kadar defalarca yazılmış ve 27 Mayıs'ta 12 Mart'ta, 12 Eylül'de ve 28 Şubat'ta başarılı olmuş planların 2009 modelidir.'' dedi.

GENÇ SİVİLLER'İN BASIN AÇIKLAMASINI İZLEYİN

Cumhuriyetin kurucusu ve sahibi olduğuna inanan devlet elitlerinin demokrasiden hoşlanmadığını dile getiren Öztürk, özgürlüklerin farklı ve tehlikeli görüldüğünü belirtti. Öztürk, "Tek tipçi, vesayetçi, dünyada benzeri kalmamış, modası geçmiş bu sistemin devam etmesi için her yolu denediklerinin ve denemeye devam edeceklerinin, her girişimi meşru gördüklerinin ve meşru görmeye devam edeceklerinin farkındayız. Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu olarak biz de bugüne kadar yapılmış darbelerin, her gün bir yenisi ortaya çıkan darbe günlüklerinin, andıçların, toplumu biçimlendirme planlarının sorumluları paşa paşa yargılanana kadar konunun takipçisiyiz ve takipçisi olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

 

KAYNAK: (CİHAN)
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti