O imza yüzde 90 Albay Dursun'un

Darbe andıcının Jandarma Kriminal Laboratuarı'ndaki incelemesi tamamlandı. Ön rapora göre Türkiye'nin kilitlendiği belgedeki imzan yüzde 90 oranında Albay Dursun Çiçek'e ait.

O imza yüzde 90 Albay Dursun'un
O imza yüzde 90 Albay Dursun'un
GİRİŞ 19.06.2009 07:51 GÜNCELLEME 19.06.2009 07:51
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Abdülkadir Selvi'nin haberi

Türkiye, darbe andıcının gerçek olup olmadığını tartışırken, Yeni Şafak belgedeki imzanın Kıdemli Albay Dursun Çiçek'e ait olup olmadığını inceleyen Jandarma Kriminal Laboratuarı'nın raporuna ulaştı. Rapor, belgedeki imzanın, Albay Dursun Çiçek'in imzasına benzediğini ortaya koydu.

İMZALAR KARŞILAŞTIRILDI

Taraf Gazetesi'nde yayınlandığı günden bu yana büyük tartışmalara yol açan, 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu ortaya çıkarmak için Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuarları'nda yapılan inceleme dün tamamlandı. Ergenekon'da tutuklanan emekli Yüzbaşı Serdar Öztürk'ün ofisinde ele geçirilen belgeyle ilgili soruşturma başlatan Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın talebi üzerine, Çiçek'in, yaş imza örnekleri ile belge üzerindeki 'paraf ve imzalar' karşılaştırıldı.

UZMANLAR 'İMZA ALBAY'IN DİYOR

Jandarma Kriminal Laboratuarı'ndaki uzmanlar tarafından yapılan inceleme sonucunda, 'İrticayla Mücadelede Eylem Planı'ndaki imzanın Albay Çiçek'in imzasına benzediği sonucuna varıldı. Uzmanların dün tamamladığı ön raporda, belgedeki imzanın yüzde 90 oranında Albay Çiçek'in imzası olduğu belirtildi.

Bu arada belge üzerindeki imzanın gerçek olup olmadığını ortaya çıkarmak için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarları'nda da ayrı bir inceleme yaptırıldığı haberleri ise doğrulanmadı. İncelemenin sadece Jandarma Kriminal Laboratuvarları'nda yapıldığı öğrenildi.

SORUŞTURMAYA KRİMİNAL RAPOR YÖN VERECEK

Askeri ve sivil savcılığın başlattığı soruşturmanın akibetini Jandarma Kriminal'in belgenin sahte olup olmadığına ilişkin raporu belirleyecek. Belge gerçek çıkarsa hazırlayanlarla ilgili hem sivil hem de askeri mahkemede dava açılabilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belgeyle ilgili olarak "Yanlışsa vahim, doğruysa daha vahim" demişti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Hürriyet'e belgenin sahte çıkması durumunda ne şapacağını "Ne yapacağımızı hep birlikte göreceğiz. Bütün Türkiye görecek" sözleriyle açıklamıştı. Başbuğ, belgenin gerçek çıkması durumunda ise "Silahlı Kuvvetler bu konuda çok ciddi ve şeffaftır. Gereken neyse onu yapacağız" demişti.

TÜRKİYE 1 HAFTADIR TARTIŞIYOR

Kıdemli Deniz Albay Dursun Çiçek'in başında bulunduğu Genelkurmay Harekat Başkanlığı

3. Destek Şube Müdürlüğü tarafından hazırlandığı öne sürülen darbe andıcını sivil toplum kuruluşları, muhalefet ve AK Parti 'ihanet andıcı' diye niteleyerek tepki göstermişti. Türkiye'nin 1 haftadır

tartışdığı belge ile ilgili Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Başbuğ 1,5 saat görüşmüştü. AK Parti, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

 

(Yeni Şafak)

YORUMLAR 28
  • aytek yıldızben 14 yıl önce Şikayet Et
    foto copy. fotokopi ile neler yapılır neler. bilgisayarla ne imzalı belgeler hazırlanır. yeni cihazlar nelere muktedir. yeter ki kullanmayı bilin. kullanma derken iyiye de kullanırsın kötüye de. işin içinde taraf varsa şüphe de var.
    Cevapla
  • kent soylu 14 yıl önce Şikayet Et
    :). sayın hasan demirci vatanın %99 doğru dediği internet sayfasında %100 ahlaksızlık dolu şeyler var. doğan medyasına güvenmeyin zira insanlar sevdikleri ile haşrolurlar. öte tarafta mini eteğiyle frikik veren tiplerle uyanma durumunuz olur
    Cevapla
  • Mikail GÜNAY 14 yıl önce Şikayet Et
    SÜKUT İKRARDAN (MI) DIR ! ?. Sükut ikrardandır buyurmuş büyüklerimiz.Acizane görüşüm imza sahibine ait çünkü;imza sahte ve haber yalan olsaydı TARAF Gazetesi en kısa zamanda NOKTA Dergisi'nin akıbetine uğrar ve noktayı koyarlardı! Şimdi vaziyeti idare edip atağa geçmek için "kendi sahalarında top çeviriyorlar" fırsatını bulunca hakemi ekarte edip faulu yapacaklar :)) TÜRK SİLAHLI KUVVETLER TÜRK MİLLETİNİN HİZMETİNDEDİR ama içindeki çürük elmalarıda kapının önüne koymalıdır, bekliyoruz ordumuzun şerefi milletimizin şerefidir...
    Cevapla
  • darbelere dur de 14 yıl önce Şikayet Et
    gkb yıpratmayın (!). omzu kalaba subaylarımız darbeden bihaberler,geleneklerinde darbe diye bir şey yok (!) sivil otoriteye,milletin egemenliğine kayıtsız şartsız bir teslimiyetle görevlerini ifa etmektedirler (!) her fırsatta güzide subaylarımıza saldıran hainleri kınıyorum (!) hatta :))
    Cevapla
  • adil sercan 14 yıl önce Şikayet Et
    hepinize sesleniyorum. bilindiği gibi bir belge üzerinde oldukca yorum yapılıyor grcekmi sahtemi. 10 yıl öncesine gidelim 28 şubata muslımlere fadimelere eminimki bu ismler bile cok ama cok bilinçli seçildi aliler mehmetler gibi türk halkının içinde yer tutmuş isimler gibi bu durumu net bir şekilde anlamak için 10 yıl onceisne bakın yeter başka soze gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim