Fethi Şimşek'e facebook'tan yargılama

Kılıçdaroğlu'nun şikayeti üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sonunda Fethi Şimşek hakkında verilen ''takipsizlik'' kararını kaldırdı.

Fethi Şimşek'e facebook'tan yargılama
Fethi Şimşek'e facebook'tan yargılama
GİRİŞ 06.08.2009 09:52 GÜNCELLEME 06.08.2009 09:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun şikayeti üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sonunda Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek hakkında verilen ''takipsizlik'' kararını kaldırdı.

Mahkeme, Fethi Şimşek'in suçlu olup olmadığına yargılama sonucu karar verilmesi gerektiğine işaret ederek, Şimşek'in ''Mahkeme kararını yerine getirmemek sureti ile görevi kötüye kullanma'' suçundan yargılanmasına hükmetti.

Kemal Kılıçdaroğlu, son yerel seçimler öncesinde, Facebook'ta, ismiyle kurulan bir grupla kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle avukatı Mutluhan Karagözoğlu aracılığıyla mahkemeye başvurmuş, mümkünse gruba, mümkün olmaması halinde Facebook'a erişimin engellenmesi talebinde bulunmuştu.

Başvuruyu yerinde bulan Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi, gruba olmadığı takdirde, Facebook'a erişimin engellenmesine hükmetmişti.

Kararın tebliğ edildiği TİB ise 20 Mart 2009'da, mahkeme kararının uygulanmasının, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde mümkün olmadığını bildirmişti.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nun avukatları, Şimşek hakkında, ''mahkeme kararını yerine getirmemek suretiyle görevi kötüye kullandığı'' iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmada ''kovuşturmaya yer olmadığına'' karar vermişti.

Takipsizlik kararında, TİB'in, 5651 sayılı Kanun'un ''Erişimin engellenmesi kararı ve yerine getirilmesi'' başlıklı 8. maddesinde sayılan suçlar dışında kurumun uygulayabileceği herhangi bir tedbirin bulunmadığını belirttiği kaydedilerek, ''kurum başkanlığının, katalog suç içinde yer almayan olayla ilgili tedbire yönelik mahkeme kararını infaz etme görev ve sorumluluğunun bulunmadığının anlaşıldığı'' ifade edilmişti.

Şimşek'in, ''mahkeme kararını yerine getirmeme kastı ile eylemde bulunmadığı'' belirtilen kararda, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği kaydedilmişti.

Kılıçdaroğlu'nun avukatları ise kovuşturmaya yer olmadığı yönündeki karara, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla itirazda bulunmuştu.

İtiraz dilekçesinde, bağımsız mahkemelerin kararına herkesin uyması gerektiği vurgulanarak, ''İdari makamların ve bunların başında bulunan yöneticilerin, temyiz ve itiraz merci gibi davranarak, mahkemelerin kararlarının hukuken geçerli olup olmadığını tartışma gibi bir hak ve yetkileri bulunmamaktadır'' denilmişti.

Dilekçede, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kovuşturmaya yer olmadığı kararı kaldırılarak, Şimşek hakkında kamu davası açılması talep edilmişti.

KAYNAK: (AA)
YORUMLAR 6
  • Kılıç Ali 15 yıl önce Şikayet Et
    Cember daraliyor,3 sene icinde Tayyibi de Paksut'un karsisinda esas durusta gorecegiz!!. Acin biraz tarih okuyun,ne olmus cumhuriyete kalkisma curetini gosterenlere.Seyh Sait te mahkemeler kurmustu ve Cumhuriyetin Subaylarini bile yargilamisti,sonra...Siz once gidin bir Pirinizin Kabristanini bulun da ondan sonra cumhuriyete kalkisin.Bakin Imaminiz bu gercegi bildiginden gelmiyor CIA/FBI korumasinda yasadigi Amerika'dan.2-3 yil icinde keser donup sap donunce bakalim halk icine nasil cikacaksiniz utancinizdan,ortaya cikinca hersey YUCE DIVANDA!Ha bu arada,sizce ordu ne yapiyor,tirsti oturuyormu?
    Cevapla
  • burak ağırgötüren 15 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu kendine demokrat kendine özgürlükçü. youtube yasağıyla dalga geçiyordu böyle yasakçı hükümetle biryere varamayız diye, yasağın gerekçesi (chp nin de kurucusu) atatürk e yapılan ağza alınmayacak hakaretti ya farkında değildi yada kendi çıkarı için herşeyi söyleyebiliyor (yani esnek, eğip-bükebilirsiniz), hem hükümete laf söylemesi ileride o koltuğada yöneleceği mesajını veriyordu(deniz baykal ı tanımıyor olsa gerek, bırakırmı hiç koltuğunu, bence bırakmaz) kısacası "ainesi iştir kişinin" icraatları ortada, kılıçdaroğlu-ssk-google=gerçekler
    Cevapla
  • hasandemir 15 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu'nun vizyonu budur işte. başımıza musallat etmeye çalıştığınız kemal kılıçdaroğlunun vizyonunu görünce belediye başkanı seçilmediğine şükrediyoruz.bu ergenekon avukatı zihniyeti iktidara gelse interneti tümden yasaklatacak yasalar çıkarır.tel parti dönemini özleyenlerden başka ne beklenir.bi de facebooktan çıkımadığı halde bunlara oy verenler var ki,onların hali hepten içler acısı.
    Cevapla
  • ezgin karaosman 15 yıl önce Şikayet Et
    Sincan. hep cuntayla ilgili konularda akla gelmesi üzücü. Şu arızaları bi gderebilseler...
    Cevapla
  • İsimsiz Düşünür 15 yıl önce Şikayet Et
    solun beyaz atlı şövalyesi. kılıçdaroğlu facebook u sevmemiş. olsun be bir daha ki sefere dosyalarınla iktidara gelirsin de toptan interneti kapatırsın. şövalyem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump duyurdu! Pakistan'la Hindistan arasında ateşkes
Dünyanın en misafirperver şehirleri! Türkiye'de bir il listede