Bir Albay ve iki Yarbaya 'Kafes' tutuklaması

Kafes operasyonu iddialarıyla ilgili olarak haklarında yakalama kararı çıkan bir Yarbay ve 2 Albay Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Sorgularının ardından 3 asker hakkında tutuklama kararı verildi.

Bir Albay ve iki Yarbaya 'Kafes' tutuklaması
Bir Albay ve iki Yarbaya 'Kafes' tutuklaması
GİRİŞ 28.11.2009 07:40 GÜNCELLEME 28.11.2009 07:40
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Saat 19.00 sıralarında adliyeye getirilen askerler, hakim ve savcıların kullandığı kapıdan içeriye sokulurken görüntü alınmaması için perdeleme yapıldı.

Taraf gazetesinin haberinde, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki cunta AK Parti'yi bitirmek amacıyla gayrimüslimlere yönelik saldırılar planladı" iddiasında bulunmuştu. Habere göre, "Kafes" adı verilen bu plan Poyrazköy soruşturması ile ortaya çıktı.

Haberde, "Ergenekon tutuklusu Levent Bektaş’ta ele geçen film CD’sindeki şifreyi çözen savcılar Deniz Kuvvetleri’ndeki cuntanın "Kafes Operasyonu Eylem Planı"nı ortaya çıkardı. Plana göre gayrımüslimler vurulup dindarlar suçlanacak, AKP üzerindeki dış baskı artırılacaktı" ifadelerine yer verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • cagdas turkoglu 14 yıl önce Şikayet Et
    soyutlama. TSK kendi milletten soyutlamis. Yargisi ayri..Cezaevisi ayri.azinosu ayri..
    Cevapla
  • kaan 14 yıl önce Şikayet Et
    cehalet bilgisizlik dezenformasyon. albay çiçeğin serbest kalma sebebi yeri yurdu değil.nasıl bir dezenformasyon yapılmışki herkes sallıyor.mahkeme belgeyi delil olarak kabul etmedi.olayın asıl sebebi bu.ve çiçek tutuksuz olarak yargılanmıyacak.adam beraat etti.eğerki savcılar yeni belge bilgi bulursa yeniden dava açabilecek.ah kuşlar ahh.bu yarbaylara gelince 25 kişiden sadece 3 kişi tutuklandı.peki bunların tutuklanması nasıl oldu.ilk önce serbest bırakıldılar sonra arınçın konuşmasıyla tutuklandılar.taraf ilan etmiş bayramdan sonra amirall
    Cevapla
  • kaan 14 yıl önce Şikayet Et
    ruslana2. sazan olup akvaryumda yüzmek bir tercihtir ama bilki buna saygı duymam.nasıl oluyorda fotokopi belgeye albayın el ürnüdür diyen adli tıp ıslak imzalı belge için benzerlikler var diyor.nasıl oluyorda fotokopi blgeleri için verilen raporlar gazetelerde yayınlanırken ıslak imzalı belge için verilen rapor yayınlanmıyor.nasıl oluyorda fotokopi belge 4 yerde incelenirken ıslak imzalı belge sadece adli tıpta inceleniyor.saflık yakana bulaşmadan derin düşünmeni tavsiye ederim.bu ülke hepimizin..
    Cevapla
  • kaan 14 yıl önce Şikayet Et
    ruslana1. ruslan sen ne kadar saf bir adamsın yahu.kimin pompaya geldiği açık.albay çiçeğin ilk tutuklanmasından sonraki arabaya her binişinde surat ifadesine baktım.ilkinde büyük bir şok halindeydi.sonuncusunda ise o kadar rahat ve alaycı bakıyorduki sadece surat ifadesinden bile anladımki bu belgeyi bu adam hazırlamadı.imzaların benzememesi olayına gelince albayın kendi ifadesi.peki buna nasıl inanıyosan dersen,en son arabaya biişindeki alaycı bakışlarından..
    Cevapla
  • kamil gündüz 14 yıl önce Şikayet Et
    ömer erol. ya sende haklısın tuz kokmuş ne eylersin evet sistem deyişmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!