'Balyoz'da 7 subaya tutuklama kararı

"Balyoz Darbe Planı" soruşturmasında gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen ve aralarında emekli tuğgeneral ile tuğamiralin de bulunduğu 2'si muvazzaf 7 subay hakkında tutuklama kararı verildi.

'Balyoz'da 7 subaya tutuklama kararı
'Balyoz'da 7 subaya tutuklama kararı
GİRİŞ 24.02.2010 03:03 GÜNCELLEME 24.02.2010 03:03
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanan 7 kişi, cezaevine gönderildi.

Tümamiral Ramazan Cem Gündeniz, Tuğamiral Aziz Çakmak, emekli Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk, emekli Tümamiral Özer Karabulut, emekli Kurmay Albay Ümit Özcan ve emekli Kurmay Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu, mahkemenin tutuklama kararının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden bir minibüsle cezaevine götürüldü.  

Tutuklananlardan emekli Kurmay Albay Ümit Özcan'ın avukatı Bülent Kılıç, adliyede gazetecilere yaptığı açıklamada, bu dosyada müvekkili ve diğer kişilerle ilgili, kimliği belli olmayan bir kişi tarafından bir dosyaya konulmuş belgenin dışında hiçbir delil olmadığını savundu.

Avukat Kılıç, şunları söyledi:

''Yapılan çalışma sırasında kimin tarafından konulduğu, kimin bilgisayarından çıktığı belli olmayan bir belge var. Orada bir isim çizelgesi var, 2002 senesinden kalma. Bu sebeple savcı tutuklamaya sevk etti. Aynı belgeyle ilgili olarak bazı kişiler serbest kaldı. Dosyada bir tek delil yok. Biz itiraz haklarımızı kullanacağız. İsim olmayan, imza olmayan bir belgeden dolayı maalesef tutuklama kararı verdiler. 7 gün içinde itiraz edeceğiz. Bir bilirkişi raporu olduğu söyleniyor. Bize bu yargılama sırasında o belgenin fotokopisi dışında herhangi bir belge de gösterilmedi. Sorgu tutanakları da verilmedi.''

Bu arada emekli korgeneral Ayhan Taş, emekli Koramiral Lütfi Sancar, emekli albaylar Ümit Özcan, Metin Dikici ile ergenekon tutuklusu albay Cengiz Köylü ve ismi öğrenilemeyen bir kişi savcılık sorgusu ardından serbest bırakıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    BEDİÜZZAMAN KÜRTTÜR VE HEPİMİZİN ALİMİDİR, BİZDEN ÜSTÜNDÜR MAŞALLAH. çok mübarek bir insan. ergenekonu 1950 li yıllarda yazmış, nasıl bir fesat, nasıl bir fitne yuvası olduğunu anlatmış. zındıka komitesi diye bahsetmiş. masonların ve komünist zihniyetin palazlandırdığını söylemiş ergenekonu. aynen gerçekleşti. maocular var ergenekonda ve bazı albaylar emret diyor bunlara.
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHA ŞÜKÜR Kİ BALYOZLARDAN, KAFESLERDEN HESAP SORULUYOR. Allaha şükürler olsun. ama daha gaffar okkanın, eşref bitlisin, uğur mumcunun şehit edilmesinin de hesabı sorulsun. GENELKURMAY EŞREF BİTLİSİ UNUTMUŞ BİLE. demek ergnekoncular o kadar soğutmuşlar paşamızdan TSKyı. utanıyorum genelkurmay adına. koskoca paşamız, şehit edildi ama TSK onun hakkında hiç bir açıklama bile yapmadı. şehit edilme tarihi 17 şubattı. niye bunlar gündeme getirilmiyor orduda, basında??
    Cevapla
  • kaan 14 yıl önce Şikayet Et
    hey gidi gafiller hey... şimdi birileri atmış sallamış.akp öyle bir kamplaşma yarattıki % 70 bu insanlardan nefret eder hale geldi..millet darbe olsada şunları assalar diyor..emin olan bir adam bile tankların önüne çıkmaz bilakis üstüne çıkar..şurada akp li var diye ihbarlar patlar..tüm akp li bürokratlar toplanır..başbakanın kormalarıda ilk kaçan olur..ayakkabı olayını gördük adamlar apışıp kaldı..utanmasalar kaçacak..akp yi kötü bir son bekliyor..tabi demokrasi içinde...bu ordunun yerlerde süründürülmesi kimin işine yarar.amaç ne
    Cevapla
  • Abdulkadir İpekoğlu 14 yıl önce Şikayet Et
    ADALET MÜLKÜN TEMELİ İSE, LÜTFEN!... -ADALET VE SUÇ- Adalet, hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir. Haklı ile haksızın ayırt edilmesi de ancak ve ancak adaletle sağlanır. Suç işleyen hesabını verir mantığına tüm milletin bireyleri inanmak zorundadır ki, suç işlemekten kendini alıkoysun&8230 Suç işleyenin de yaptığı yanında asla kâr kalmamalı değil mi!.. Şuna kesinlikle inanalım ki, burada önemli olan asla birilerinin cezalandırılması değildir. Hukuk, bir intikam aracı değildir, amacı cezalandırmak da değil, asıl amacı, insanların &8220suç işlediklerinde cezalandırılacaklarını&8221 bilmelerini sağlamak ve suçu engellemektir. Cennet ülkemiz Türkiye&8217mizde son gelişmeler, &8220Cumhuriyeti korumak&8221 bahanesiyle hukuku yok sayabileceklerini sanan kesimlerde bir &8220hukuk bilinci&8221 uyandırıyor sanırım!.. Artık özgür denilen şu dünyada, hiç kimsenin asla suç işleme özgürlüğünün olmadığını artık bilelim. Eğer medeni bir ülkede yaşıyorsak, kalkınmış ülkeleri lütfen göz ardı etmeyelim. Zira, Bir Fransız atasözünde: -Adalet mensupları adalet dağıtmazsa, adalet kendini dağıtır!.. Lütfen, adalet mensuplarımızın onuruyla oynamayalım ve adalet mensuplarına sahip çıkalım ki, Almanların &8220Berlin&8217de hakimler var&8221 dediği gibi, &8220Türkiye&8217de hakimler var&8221 sözünü Türk milleti olarak yürekten ve rahatça söyleyebilelim. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim gözümüz yüreğimiz ve kısaca özgür yaşayabilmemizin tek güvencesi&8230 Yürütülmekte olan bu soruşturmalar için peşin hesaplar peşinde olmayalım, sabredelim ve adil soruşturmaların sonucunu beraberce bekleyelim!.. Zira, adalet önünde herkes eşittir efendim. Saygılarımla&8230
    Cevapla
  • MüslümanTürk 14 yıl önce Şikayet Et
    Yapılırmı be.... Ne havaları vardı kendi dünyalarında aqskeriyede...Karizma lar cizildi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama