Depremin yıktığı köylere yardımlar sürüyor

Elazığ'ın bazı köylerini etkileyen, 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,0 büyüklüğündeki depremde zarar gören vatandaşlara yönelik yardım çalışmaları sürüyor.

Depremin yıktığı köylere yardımlar sürüyor
Depremin yıktığı köylere yardımlar sürüyor
GİRİŞ 12.03.2010 13:55 GÜNCELLEME 12.03.2010 13:55

Kahramanmaraş'tan Yukarıdemirci Köyü'ne gelen dayı-yeğen Abdurrahman Yücel ve Mecnun Yücel'in yaptığı organizasyonuyla Kahramanmaraş'taki esnaftan temin edilen kıyafetler, ihtiyaç sahiplerine verildi.

Hayırsever vatandaşlarca her gün Elazığ şehir merkezinde 500 kişilik sıcak yemek hazırlandığı ve köye getirilerek servis edildiği öğrenildi.

Köye, Kovancılar Belediyesi tarafından 7 çamaşır makinesinden oluşan seyyar çamaşırhane kurulması çalışmalarına baslandı.

Öte yandan, özel yardım kuruluşlarınca prefabrike evlerin de kurulmaya başlandığı köyde, hasar gören altyapı, İl Özel İdare Müdürlüğünce kontrol ediliyor.

Bu arada, Yukarıdemirci Köyü'nde cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, köy camisinin minaresi ile bir duvarının depremde yıkılması nedeniyle namazı, köyün içerisinde kurulan taziye çadırında kıldı.

Namazın kılınabilmesi için Kovancılar'dan getirilen halı ve kilimler, çadırın içerisine vatandaşlarca serildikten sonra caminin müezzini megafonla sala ve ezanı okudu.

Namazda verilen vaaz ve hutbede, cemaate deprem konusu anlatıldı. Depremde kişilerin, kendi kusurlarına da bakmaları gerektiği belirtilen hutbede, depreme hazırlıklı olunması ve uygun zeminlere uygun binalar yapılması gerektiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tüm ülkeyi yasa boğan Atlas Çağlayan cinayetinde son dakika kararı
CHP'nin resmi hesabında dikkat çeken değişim! Özel ve İmamoğlu takipten çıkarıldı