Ankara'ya Nazarbayev heykeli yapıldı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da bir Atatürk heykelinin dikilmesinin ardından yarın Ankara’da Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev’in bir heykeli törenle açılacak.

Ankara'ya Nazarbayev heykeli yapıldı
Ankara'ya Nazarbayev heykeli yapıldı
GİRİŞ 23.06.2010 19:09 GÜNCELLEME 23.06.2010 19:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kazakistan’ın başkenti Astana’da bir Atatürk heykelinin dikilmesinin ardından Kazak Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in bir heykeli, yarın Ankara’da törenle açılacak.

Gençlik Parkı'ndaki kabul salonunun önüne yerleştirilen Nazarbayev’in heyekinin açılışı dolayısıyla yarın akşam Ankara’da düzenlenecek törene TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Türkiye’yi ziyaret eden Kazak Parlamentosu Başkanı Ural Mukhamedz katılacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, geçen ay Kazakistan’a yaptığı resmi ziyaret sırasında Ankara'da Nazarbayev heykelinin açılacağını duyururken Kazak liderinin bölge barışına katkılarına vurgu yaptığına dikkat çekiliyor.

-2009’DA ASTANA’DA ATATÜRK HEYKELİ DİKİLDİ-

Kazakistan’ı Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana yöneten 69 yaşındaki Nazarbayev’in geçen yıl Ekim ayında başkent Astana’da bir parkta dikilen Atatürk heykelinin açılışını yaptığı anımsatılıyor.

KAYNAK: (ANKA)
YORUMLAR 2
  • emre 13 yıl önce Şikayet Et
    Ne Alakası Var Kardeşim. ne alakası var put perslikle senin cumhur başkanın gittğinde onlar senin atanın heykelini dikebliyorsa sende dikmelisin adamlar bölge barışı düşüncesi içerisinde put perslik nerden akıllara geliyor güzel birşey bence gelişime deişime açık olmak lazım . . .
    Cevapla
  • timur tonga 13 yıl önce Şikayet Et
    wah wah vah!!. eyvah put pereslik geri geldi ne hallere kaldık yarabbi,, ee haram ile buyuyen haram yiyen haram ile iman edenin alacağı sonuc budur,, ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar