Gazze şehitlerinin ismi Ankara'da yaşayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan ve İsrail'in saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin isimlerinin, Ankara'da yeni açılacak bir mahalledeki sokaklara verilmesine ilişkin raporu kabul etti.

Gazze şehitlerinin ismi Ankara'da yaşayacak
Gazze şehitlerinin ismi Ankara'da yaşayacak
GİRİŞ 13.08.2010 21:27 GÜNCELLEME 13.08.2010 21:27

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplantıda, Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan ve İsrail'in saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin isimlerinin de Ankara yeni açılacak bir mahalledeki sokaklara verilmesine ilişkin isimlendirme komisyonu raporu da kabul edildi.

Yapılan görüşmeler sonucunda, Çankaya Çukurambar Mahallesi sınırlarında bulunan 1427. Caddenin Gazze Caddesi, 1429. Cadde'nin Mavi Marmara Caddesi, 1458. Sokağın ''Şehit Furkan Doğan'', 1470. Sokağın ''Şehit Çetin Topçuoğlu'', 1471 ve 1428. Sokağın birleştirilerek ''Şehit Cengiz Songür'', 1467. Sokağın ''Şehit Necdet Yıldırım'',1462. Sokağın ''Şehit Ali Haydar Bengi'', 1433. Sokağın ''Şehit Cevdet Kılıçlar'', 1456. Sokağın ''Şehit Fahri Yıldız'', 1469. Sokağın ''Şehit Cengiz Akyüz'', 1523. Sokağın ''Şehit İbrahim Bilgen'' ve 16 Mart 2003'te İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin evlerini yıkmasına engel olmaya çalışan ve bir buldozer tarafından ezilerek hayatını kaybeden Rachel Corrie isminin de 1427. Cadde ile Muhsin Yazıcıoğlu Caddelerinin kesiştiği meydana verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

-İL GELİNDE GIDA YARDIMLARI YAPIYACAK-

Meclis, Elmadağ'da yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin tespit edilerek gıda ve temizlik maddesi yardımlarından yararlandırılmasını talep eden başkanlık yazısını verilen önergeler doğrultusunda Ankara il sınırlarını kapsayacak şekilde genişletilerek gündeme alınmasını oy birliğiyle kabul etti.

Daha sonra yapılan oylamada dağıtılacak gıda maddesi dağıtımının ilk mahalli seçimlerine kadar Ankara il sınırlarını kapsayacak şekilde genişletilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!