Çocuklar tiril tiril titredi tınmadılar

Sakarya’da 23 Nisan kutlamaları büyük bir vicdansızlığa sahne oldu. Protokol mensupları pardesüyle otururken, incecik kıyafetli çocuklar soğuktan dondu.

GİRİŞ 23.04.2011 16:38 GÜNCELLEME 23.04.2011 16:38

Protokol pardesüyle oturdu, incecik kıyafetli çocuklar soğuktan dondu

Sakarya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde protokol mensupları pardesüyle otururken, incecik kıyafetle gösteri sırasını bekleyen minik çocuklar dondurucu soğukta tir tir titredi. Öğretmenleri ise üşüyen çocukları ovalayarak ve montlarının arasına alarak ısıtmaya çalıştı.

Sakarya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Atatürk Stadyumu’nda yapıldı. Hissedilen sıcaklık sıfıra kadar düşerken, öğrenciler zor anlar yaşadı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki toçooğlu ve diğer protokol mensupları da tribünden töreni pardesülerle izledi. Soğuk en çok gösteri sırasını bekleyen 5-6 yaş arası olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik gurubu öğrencilerini etkiledi. Bacaklarında kısa tayt, üzerlerinde incecik giysiler bulunan öğrencilerin bazılarının soğuktan ağladığı görüldü. Öğretmenleri üşüyen çocukları ovalayarak ısıtmaya çalıştı. Bu şekilde ısınamayan çocuklardan çok üşüyenleri paltolarının arasına aldı. Ayrıca çocukların haline üzülen basın mensupları da paltolarıyla çocukları sardı.

GÖSTERİ BİTİR BİTMEZ MONTLARINA KOŞTU 

Gösteri sırası gelen çocuklar, gösteri bitir bitmez montlarına koştu. Montlarını acele acele giyen çocukların biraz ısınınca yüzleri güldü. Aileleri de çocuklarının yanına koşarak montlarını giydirmeye çalıştı. Bazı veliler ise çocukların üşütülmesine tepki gösterdi. Veliler, “Keşke uzun tayt giyselerdi. Çok üşüdüler. Hasta olabilirler. İşkence çektiler” dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 43
  • ASLAN 14 yıl önce Şikayet Et
    buzlar çözülünce. İçim acıdı yazıklar olsun o çocukları öyle seyreden TÜM HERKESE.Kemal Sunal filmindeki DELİ kaymakam bunlardan daha insanmış !
    Cevapla
  • MüslümanTürk 14 yıl önce Şikayet Et
    bu cocuk böyle miniden diz boyuna zor döner. Mini giyinmeyi acılmayı sacılmayı eğlence güzel ve doğru gösteren bu laik düzenden sonra o cocuklar hak yoluna biraz zor döner..Ve yazık değilmi o küçüçük bedenlere. ykmu bunun başla yolu..Atatürk ten armağan deniyor oysa 1957 den sonra kutlanmaya başlanmış..
    Cevapla
  • bunlar gerçek 14 yıl önce Şikayet Et
    garipler. çocuklar ne yapsın ana baba bu hale getirdikten sonra Allah bunları ıslah etsin
    Cevapla
  • ceylan gültekin 14 yıl önce Şikayet Et
    ilde en yetkili mülki amir kimdir?. el cevap:vali yetkim olsa asla acımam,en kısa zamanda o valiyi merkeze alırım,bu kadar basit!..
    Cevapla
  • bora hakan 14 yıl önce Şikayet Et
    sorumlu kıyafeti secen. burada en büyük suç kıyafeti secen okul yönetimi, onlar hakkında soruşturma açılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Trump'ın tarife tehdidine Avrupa'dan yanıt: 'Karşılık vermeye hazırız'
İstanbul'da kar yağışının ne zaman sona ereceği belli oldu