PKK'nın seçim sonrası kaos planı çıktı

İstanbul polisi, Kandil'den gelen teröristi yakaladı, PKK'nın eylemsizlik kararını kaldıracağı 15 Haziran sonrası için hazırladığı kaos planı ve listedeki isimler deşifre oldu.

PKK'nın seçim sonrası kaos planı çıktı
PKK'nın seçim sonrası kaos planı çıktı
GİRİŞ 25.05.2011 10:30 GÜNCELLEME 25.05.2011 10:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yakalanan teröristin sorgusu, PKK'nın eylemsizlik kararını kaldıracağı 15 Haziran sonrası için hazırladığı suikast listesini gözler önüne serdi.

Akşam'ın haberine göre, İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, Kandil'e eğitim için gençlerin gönderildiği bilgisi üzerine iki şahsı takibe başladı. Bayram G. ve Mehmet D.'nin BDP gençlik kollarından bazı gençleri kırsala hazırladığı tespit edildi. İrtibatlı oldukları R.K. (21) takibe alındı, Kandil dönüşü 17 Mayıs'ta, otogarda yakalandı. Mehmet D. ve Bayram G. de gözaltına alındı.

R.K., sorgusunda uzman polisler ile PKK ve terör üzerine tartıştı, ardından pişmanlık yasasından faydalanmak istedi. Örgüt kamplarında eğitim alan R.K., polise 'Aranmamak için eylemler öncesi sabıkasız kişiler seçiliyor' dedi.

KANDİL'E 'MİSAFİR' GİTTİ

R.K.'nın polise şu bilgileri verdiği öğrenildi: 'Eğitimden sonra talimatlar doğrultusunda 8 Mart'ta İstanbul'a gelip ailemin yanına yerleştim. Aranıp aranmadığımı öğrenmek için örgütün el koyduğu kimliğimi yenilettim. Aranmadığımı anlayınca pasaport çıkartıp tekrar Kuzey Irak'a gitmek için 'Rezzan' kod adlı örgüt üyesine 'Size misafirliğe gelebilir miyim' diye mesaj attım. Olumlu yanıt alınca Habur'dan geçiş yaptım. Rezzan bana 3 kişilik Öz Savunma Birliği kurduktan sonra yapılacak faaliyetleri anlattı.'

SALDIRI GEREKÇESİ KCK

R.K.'nın verdiği bilgilere göre örgüt sansasyonel eylem için isim listesi hazırlamış, 15 Haziran sonrası hedeflenmiş. R.K., 'Diyarbakır'da görülen KCK davasının fikir babası oldukları için Önder Aytaç ve Emre Uslu seçildi. Polis müdürleri olarak da Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Batman Emniyet Müdür Yardımcısı Samih Teymur ve Eğitim Daire Başkanlığı'nda görevli Emniyet Müdürü Fatih Balcı hedefti' dedi.

Örgüt, R.K.'dan hedefteki kişilerle ilgili çalışmaları rapor etmesini istemiş. R.K.'ya 'Artık BDP'ye ait legal kurumlara gitme. Eylem istenirse bomba ve düzenek kuryeyle sana ulaştırılacak. 15 Haziran'dan sonra gelişecek olaylara göre eylemler şekillenecek' denilmiş.

BİLGİLER İNTERNETTEN

R.K., kendisine örgüt tarafından 300 dolar verildiğini belirtti, eylem düzenlenecek kişilere ilişkin bilgi topladığını söyledi. R.K., 'Bu şahıslarla ilgili bilgileri Oda TV sitesinde bulabileceğim söylendi. Laptoptan internete bağlanarak bu kişileri araştırdım, keşif çalışmalarına başlamıştım' dedi.

TAHMİNLERİ TUTMUŞTU

Gazeteci Uslu, 27 Nisan'da kaleme aldığı 'Kontrolsüz PKK grupları Karadeniz'de eylem yapabilir' başlıklı yazısında 4 Mayıs'ta gerçekleşen konvoy saldırısının sinyallerini vermişti. 17 Mayıs'taki yazısında ise örgütün Bolu, Karabük civarında yol kesebileceğini belirtti.

AKŞAM

YORUMLAR 8
  • mehmet mehmet 13 yıl önce Şikayet Et
    Ya sabır. Allah bu ülkeyi bu devleti böldürmeyi bu milleti devletsiz savaş kargaşasında kendini bulmasını nasip etmesin bu ülkeyi bölmeyi düşünenleride sen ıslah et yarabbi çok üzülüyorum böyle insafını vicdanını kaybetmişleri gördükçe
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 13 yıl önce Şikayet Et
    HAİNLER ASLA BOŞ DURMAZ. Her zaman hain ve fitnecilerden önde olmalıyız.Bu ülkenin geleceğine kasdedenler mutlaka cezasını çekmeli.Hala ergenekona destek veren zavallılar ne yaptıklarını bilmiyorlar.Bu milletin de bir sabrı vardır.
    Cevapla
  • mustafa demirdelen 13 yıl önce Şikayet Et
    gizli oda. gerçekten de ismi gibi gizli bir oda ne iş çeviriyor lar kimse bilmiyor ama her zamanda mağdurlar.
    Cevapla
  • CENGAVER 13 yıl önce Şikayet Et
    Bu Gümrüklere adam gibi ihbar proğramı kurmamaya devam edin !. Siz daha tüm gümrük idarelerine adam gibi bir bilgisayar ihbar kayıt ve takip programı kurmamaya devam edin !! neden ? ihbarlılar yakalanmasın diye ! illa büyük bir olay yada kaos mu çıkması lazım bazı şeylerin düzelmesi için, hala taş devri usüllerle takibi mümkün olmayan angarya faks yazışmalarla devleti zarara uğratmaya idarelerin iş yükünü saçma sapan faks yazışmalarla yormaya devam edin, bu sorunlara duyarsız merkez teşkilatlarında ne kadar aptal adam varsa hepsini lagvedeceksin, başta kontrol genel müdürlüğünü acilen kapatacaksın, bu kurum devlete büyük zarar, hiç faydası yok, yukarıyı kandırıyorlar, saçma sapan işleriyle güncel önemli işlerin önünü kesiyorlar, ondan sonra başbakana suikastte olur, hatta başarılı bile olabilir teröristler
    Cevapla
  • lf84 13 yıl önce Şikayet Et
    yine odatv çıktı. zaten orası hep hedef gösteriyordu birilerini. şimdi kime hedef gösterdikleri daha iyi anlaşıldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arsenal'ın en pahalı 2. ismi olan Pepe, yana döne kulüp arıyor
Prof. Dr. Okan Tüysüz'den büyük deprem uyarısı: Dört kent sıralandı!