Günlük 50 ton bal satıyordu şimdi '0'ı gördü

Kamuoyunda çıkan sahte bal tartışmaları ve son olarak RTÜK'ün verdiği reklam yasağı bal üreticilerini isyan ettirdi. Günlük 50 ton bal satan Balderesi şimdi 'sıfır'ı gördü.

Günlük 50 ton bal satıyordu şimdi '0'ı gördü
Günlük 50 ton bal satıyordu şimdi '0'ı gördü
GİRİŞ 29.03.2012 23:54 GÜNCELLEME 29.03.2012 23:54
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Birilerinin çamur atmaya çalıştığını söyleyen Balderesi firmasının sahibi Ekrem İncel, "Bizim günlük satışımız 50 tonun üzerinde oluyordu, şu anda satış sıfır" dedi.

Kamuoyunda çıkan sahte bal tartışmaları ve son olarak RTÜK'ün verdiği reklam yasağı bal üreticilerini isyan ettirdi. Balderesi firmasının sahibi Ekrem İncel, yaklaşık 18 yıldır balcılıkla uğraştığını belirterek, "RTÜK tarafından reklamlarımız durduruldu ama niye durdurulduğunu biz bilmiyoruz. Herhangi bir açıklama gelmedi ama yazılı basında geçen haberlerde, bakanlığımızın balda şüphelendikleri bir durum varmış. Herhangi bir sakatlık varsa açıklanmasını istiyoruz. Biz balı direkt köylüden aldığımız için içimiz rahat. Balımızda hiçbir şey yok. Ben burada bal kartellerinin bir toplantı yaparak, bir araya gelerek bizim bir numara olmamızı istemediklerinden dolayı böyle bir girişimin olduğunu düşünüyorum. Ben bizi ekranlarda izleyen herkese soruyorum. Balder kimdir? Balder'in yönetimindeki kişi hangi bal firmasının sahibidir? Bunu bir sorgulasınlar. Ekranlarda çıkıp da balın analizlerini gösteren bayanlar, hangi firmanın danışmanlığını yapıyorlar. Ben burada konuşurken sadece kendi adıma değil, 56 bin tane arıcının sahibi olarak, kardeşi olarak konuşuyorum. Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı'na da sesleniyorum. Lütfen sahibi olduğun Arcılar Birliği başkanlığında arıcılarına sahip çık diyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin her bölgesinden bal aldığını ifade eden İncel, "Bugün Siirt Pervari'de Arıcılar Birliği başkanına gidin, Balderesi'ne bal veriyoruz diyorlar. Hakkari'ye, Van'a gidin Balderesi'ne bal veriyoruz diyorlar. Biz köylüden bal alıyoruz. Burada işliyoruz. Köylüden aldığımız balı insanların sofrasına koyuyoruz. Birileri çıkıyor askeriyeye bal satmış diyorlar. Ben askeriyeye bal satmadım. Ben ticari glikoz, mısır şurubu nedir bilmiyorum. O tür şeyler Ankara Ostim'de oluyor. Bakanlığımız zaten açıkladı. İki tane sahtekar firmayı açıklamış oldu. Ama bizi de zan altında bırakmasınlar. Ben üzülüyorum. Ben burada tek çalışmıyorum. Alır ceketimi giderim. Ama benim arkamda bakmakla yükümlü olduğum 500 tane çalışanım var. Burada haksız bir rekabet var. Burada sanki yanlı bir medya var. Ben bundan rahatsızım" dedi.

İncel, "Bizim reklamlarımız durduruldu. Sadece Balderesi adının zikredilmemesi ile durduruldu. Ben yarın başka bir markayla da çıkarım. Ben çünkü malıma güveniyorum. Biri çıksın, sizin balınızda glikoz var deseler, bir daha bal kelimesini ağzıma almayacağım. Ben bal satıyorum. Benim arıcım da biliyor ne sattığımı, Arıcılar Birliği Başkanı da biliyor. Bana bu çirkefi atan rakip bal firmasının sahibi de biliyor benim ne sattığımı. Buradan 56 bin arıcıya sesleniyorum. Burada ben tek başıma değilim. Ben onların hakkını savunuyorum" şeklinde konuştu.

Sadece ülkedeki balı satmak istediklerini söyleyen İncel, "Tekel olmaya çalışan bir firma, yıllar önce başka bir markaya yapmış olduğu gibi bize de yapmaya çalıştı. Marketteki ballara yönelin diyor. Çünkü marketteki 4 tane marka kendisine ait. Birini satmazsa öbürünü satar. Bu biz tekel olmak istiyoruz demektir. Biz sadece ülkedeki balı satmak istiyoruz. Biz nasıl yıllarca arıcıyı sömürdük, Balderesi'ni de aşağıya çekelim diyor" dedi.

İncel, "Bizim günlük satışımız 50 tonun üzerinde oluyordu, şu anda satış sıfır. Ben bu çamurun kim tarafından atıldığını, niye atıldığını bilmek istiyorum. Ardından bu çamuru temizlesinler. Ben sadece ekmek yemiyorum. Bu ülkede 56 bin tane arıcı varsa, her bir arıcının evinde en az 3 kişi varsa 15 bin insan ekmek yiyor. Bu adam eline silah alıp dağa mı çıksın. Kan akacağına bal aksın" diye konuştu.

Balderesi çağrı merkezinde çalışan Doğan Beşik de, "Günde yaklaşık 100-150 tane çağrı alıyorum. Son yaşananlardan sonra tüketicilerimiz aydınlanmak istiyor. Nitekim biz de aydınlatıyoruz. Ciddi bir şikayet almadık. 19 yıldır biz bu sektördeydik. Bizi tercih eden tüketicilerimiz Balderesi firmasına güvendikleri için sadece çıkan haberlerden dolayı aydınlanmak istiyorlar. Etkilenme oldu ama gözle görülür bir etkilenme olmadı. Satışlarımız hala devam ediyor. Bu kadar büyümemizin aslında reklamlardan ziyade tek amacı referansa dayalı. Yani biz bir haneye gönderiyoruz. Tek bir tüketici bizden defalarca 8 ila 10 kere alabiliyor" dedi.

İHA

YORUMLAR 60
  • Bülent 7 yıl önce Şikayet Et
    Verdiğim para sonuna kadar zehir zıkkım olsun sahtekar adam 5 kilo gondercem diyo 250 gr lık 5 tane gonderiyo
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar önceden bal üreticileri hakkında azbuçuk biraz bilgim var Türkiyede üretilen ballarda az çok şeker kullanılıyor . Aksini idda eden varsa işte meydan
    Cevapla
  • ahmet akdemir 7 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet akdemir ben malatyallylm senelerdir biz bu birmada bal aliyuruz arkadaşlarla anzer bali diyurum inanıyorlar bende astım burunşit var bal cuk iyi geliyur simdi yine sipariş verdim bence ekrem önceki çekemeyenlerce var
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    alanen sahte bal satıyor bu adam neden engellenmiyor ç-şaşırıyorum
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    haram olsun verdiğimiz para 5 tane petek bal gönderiyoruz dediler 3 tane göndermişler ayrıca gelen bal çok iğrenç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı