Askeri kargo helikopteri düştü: 5 şehit

Hakkari Dağlıca Karakolu'ndan kalkan askeri kargo helikopteri düştü, helikopterde bulunan 5 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

GİRİŞ 22.07.2012 18:03 GÜNCELLEME 23.07.2012 16:38
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde bugün akşam saatlerinde kalkış sırasında teknik bir arıza nedeniyle düştüğü belirtilen Mi- 17 tipi askeri kargo helikopterinde 5 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Helikopterin kalkış sırasında teknik arıza nedeniyle düştüğü belirtildi. Olayın duyulması üzerine Yüksekova ve çevredeki birliklerden Dağlıca'ya ambulanslar sevk edildi. Yaralı askerler yapılan ilk müdahalenin ardından Hakkari Asker Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.

ŞEHİT SAYISI 5 OLDU
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde düşen helikopterde şehit olan askerlerin sayısı 5 oldu. Helikopter kazasında yaralanan 8 askerden 5'i helikopterle Van'a sevk edildi. Van YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan 5 askerden biri daha yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer 4 yaralının tedavisi sürüyor. 

Şehit düşen askerlerin kimlikleri belli oldu

Uzman Çavuş Muharrem Saygun (23) (Amasya), Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin'in (25) (Sakarya), Astsubay Mümtaz Çağlar (Ankara), Piyade Uzman Çavuş Muhammed Şahin. (Manisa)

TSK AÇIKLAMA YAPTI
Kazayla ilgili, Genelkurmay Başkanlığı da, internet sitesinden yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır. Kaza sonucunda; 4 personelimiz şehit olmuş, 8 personelimiz yaralanmıştır. Şehit ve yaralılarımız Hakkari ve Yüksekova'ya tahliye edilmişlerdir. Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

Şehitlerin baba ocaklarına ateş düştü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde bir askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan piyade uzman çavuş Regaip Şahin'in (25) Sakarya'daki baba ocağına ateş düştü.

Bir süre önce nişanlanan şehidin 3 ay sonra düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterin, Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada düşmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Regaip Şahin'in evine acı haber ulaştı.

Sakarya Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Taylan Şanlı ve Sakarya Garnizon Komutanlığı'ndan askeri personel, Şahin'in, Serdivan ilçesi 32 Evler Mahallesi Duru Sokak'ta yaşayan babası Hayrettin ve annesi Sevim Şahin'e şehit haberini verdi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne fenalaştı. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Evin önünde sağlık ekipleri hazır bekletildi.

Evinin önünde taziyeleri kabul eden baba Hayrettin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun en son bir ay önce izne geldiğini söyledi. Oğlunun yeni nişanlandığını kaydeden Şahin; "11. ayda düğün yapmayı düşünüyorduk. Hepimizin başı sağolsun. Vatan sağolsun. Yapacak bir şey yok" dedi. Şehidin 3 kardeşten en büyüğü olduğu öğrenildi.

ŞEHİT ASTSUBAYIN ANKARA'DAKİ BABA OCAĞINDA YAS HAKİM

Hakkari'deki helikopter kazasında şehit olan Astsubay Mümtaz Çağlar'ın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.

Askeri yetkililer, gece saatlerinde astsubayın Keçiören Kuşcağız 362 Sokak'taki evine gelerek şehadet haberini verdi. Aile üyeleri gözyaşlarına boğuldu. Apartmana dev Türk Bayrağı asıldı. Çağlar ailesinin komşularından ve akrabalarından taziye ziyaretleri yapıldı. Yetkililer ailenin sağlık durumuyla yakından ilgileniyor. Belediye ekiplerinin evin önündeki sokağa taziye çadırı kuracağı öğrenildi.

4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterin, Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada düşmesi sonucu 5 asker şehit olmuş, 7 asker yaralanmıştı.

MANİSA'DA ŞEHİT ACISI

Evli ve 1 çocuk babası 27 yaşındaki Piyade Uzman Erbaş Muhammet Şahin'in şehit düştüğü haberi, Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ndeki babasının evine sahur vakti verildi. Şehit evi, taziyeye gelenlerin akınına uğrarken, Muhammet Şahin'in, gelecek ay ağabeyinin düğünü için memleketine gelmeyi planladığı belirtildi. Gözü yaşlı anne Hüsniye Şahin'in, "Adı gibi, kendi de güzel oğlumu bana gösterin, hani ağabeyinin düğününü sen yapacaktın oğlum" diyerek feryat etmesi yürek dağladı.

ŞEHİT ACISI ÇANAKKALE'YE DÜŞTÜ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu’nda şehit olan Ali Bozkurt’un naaşının bu akşam saatlerinde Çanakkale’ye gönderileceği öğrenildi. Yenice ilçesine bağlı Soğucak köyünden olan şehit erin cenazesi, yarın Yenice ilçesinde toprağa verilecek. 

Şehit haberinin alınmasının ardından bir açıklama yapan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, “Maalesef haftaya acı bir haberle başladık. Hakkari Yüksekova’da bir şehidimiz var. İlimizin Yenice ilçesinin Soğucak köyü nüfusuna kayıtlı. Ali Bozkurt. Askerliğini yapan bu gencimiz, orada şehit düşmüş. Ailesi Soğucak köyünde yaşıyor. Fakir bir aile. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan da zaman zaman yardım yaptığımız bir aile. Ali ailenin tek çocuğu. Bu tabii ki çok üzücü. Onların acılarını tabii ki bizim tahmin etmemiz mümkün değil. Bağrımıza taş basıp bu acıyı paylaşacağız. Şehidimizin naaşı, muhtemelen bugün akşam veya gece saatlerinde buraya gelecek. Yarın öğlen namazını müteakip defnedeceğiz. Ailesinin yanında olup, onların acısını azaltmak bizim görevimiz. Bundan sonra da elimizden geleni yapacağız” dedi. 
 
VAN 7 ŞEHİDİNİ UĞURLADI
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki helikopter ve el bombası kazalarında şehit olan 6 asker ile Van'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 1 askerin cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. 

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşının alana getirilmesiyle başladı. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Van Valisi Münir Karaloğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet, AK Parti Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Şehitlerin cenazeleri, okunan öz geçmişlerinin ardından memleketlerine gönderilmek üzere askeri uçağa götürülürken, aileleri ise göz yaşlarına hakim olamadı. 
KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 14
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    düşen helikopter. helikopterin düşmesi birarıza mı ,yoksa birşeyler mi gizleniyor. önce kimin nasıl düşürdüğü belli olmayan savaş uçağımız,şimdi arkasından bu helikopter.neler oluyor. askeri helikopterler bildiğim kadarıyla ,normal helikopterlere göre daha sağlam üretilmiş,hava şartlarına,kötü koşullara dayanıklı itina ile yapılmış araçlardır. bazı büyük illerde helikopter kiralama firmaları vardır,bunlar sabahtan akşama yolcu taşıyorlar,alalede ,belkide de çoğueski helikopterler.bunlardan bir düşen olmuyorda... en kötü koşullarda görev yapabilmek için itina ile özel üretilmiş bir askeri savaş helikopteri durup dururken nasıl düşebiliyor.teknik arızaymışda,inerken düşmüş,peki bu helikopterlerin bakımı yapılmıyor mu,arızayı haber veren bir güvenlik sistemi yokmu. böyle olunca akla şu geliyor.bu helikopter düşürüldü mü.
    Cevapla
  • MUSA KARA 11 yıl önce Şikayet Et
    hangisi gerçek.... askere mi üzülüyorsunuz düşen helikopteremi anlamadım...yorumlarınızı masanızdan yazmak kolay değilmi?çayınız demli sigaranızın dumanlı hava sahasında herşey normal gibi görünüyor.oturduğunuz yerden ahkam kesmek,ölüye mevlüt okumak kolay geliyor gibi sizlere...daha öldüğünden bile haberi olmayan şehitlerimizin kanu kurumamışken kalkmış küçücük beyinlerinize koskoca türk silahlı kuvvetlerine yön tayin edecek kadar ,hatta hükümete not verecek kadar küstahlaştınız...haşa allah nerde diye sorsam size o'na bile yön tayin edersiniz yok arkamda ,yok güneybatıda vs...kendinize gelin...
    Cevapla
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    yüce allah rahmet eylesin.... allah c.c. rahmet eylesin şehit kardeşlerimize ve yakınlarına da başsağlığı nasip etsin...
    Cevapla
  • mehmet duran 11 yıl önce Şikayet Et
    kara propagandaya izin vermeyin. kara propagandaya izin vermeyin bizm toplumumuz o kadar komplo teorilerine düşkünki sayın yetkililer kara propagandaya izin vermeyin bu apaçık kaza ve teknik arızadır
    Cevapla
  • z ziyaretci 11 yıl önce Şikayet Et
    himmmmmmmmm.................................. tsk 6 sehit..! trafik 50 ölü..! 3 bogulma..! 2 kadin öldürme..!...muz cumhuriyetinde bu kadar olmaz........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler