Tatarcık sineği vatandaşları hastanelik etti

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde halk arasında ‘yakağan' olarak bilinen tatarcık sineğinin ısırması sonucu çok sayıda vatandaş hastanelik oldu.

GİRİŞ 25.09.2012 11:59 GÜNCELLEME 25.09.2012 12:07

Şehit Halis Şişman Mahallesi'nde yaşayan çok sayıda vatandaşın tatarcık sineğinin ısırması sonucu görülen kusma, karın ağrısı, yüksek ateş ve ishal şikâyetleriyle hastanelere akın ettiği belirtildi. Sağlık kuruluşlarına başvuranların sayısının çok olması nedeniyle Özel 7 Mart Hastanesi ile Kadirli Devlet Hastanesi'nde yatak sıkıntısı çekildiği öğrenildi.

Sineğin ısırması sonucu halk arasında görülen sağlık sorunlarının gün geçtikçe arttığını söyleyen mahalle sakinleri “Tatarcık sineği akşamları ortaya çıkıyor ve sabaha kadar bizleri ısırıyor. Hemen hemen her gün çok sayıda insan mutlaka hastaneye gidiyor. Şu an yine yüzlerce insan hastanelik oldu. Hastalık mahallede beslenen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan kaynaklanıyor. " dedi.

Vatandaşlar ayrıca belediyeye ait mezbahadaki pisliklerin Savrun Çayı'na atıldığını ve burada sinek oluştuğunu iddia etti. Belediye yetkilileri ise boyları 1 ile 3 milimetre arası olan, insan kanıyla beslenen ve hayvan ağıllarında, pis su akıntılarında yaşayan tatarcık sineği için her gün ilaçlama yaptıklarını fakat yok edemediklerini kaydetti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'liler Saraçhane'de cübbeli yaşlı adama saldırdılar
Türkiye'nin AB hamlesi Yunanistan'ı panikletti! Engellemek için seferber oldular!