Ali Kırca ve Mete Tunçay Komisyon'a konuştu

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Dolmabahçe Sarayı'nda eski siyasetçileri, gazetecileri ve öğretim üyelerini dinliyor.

Ali Kırca ve Mete Tunçay Komisyon'a konuştu
Ali Kırca ve Mete Tunçay Komisyon'a konuştu
GİRİŞ 11.10.2012 18:58 GÜNCELLEME 11.10.2012 19:27

 

Komisyon'un 27 Mayıs-12 Mart Alt Komisyonu Dolmabahçe Sarayı Toplantı Salonu'nda Show TV Haber Dairesi Başkanı Ali Kırca ve Prof. Dr. Mete Tunçay'i dinledi.

Ali Kırca, komisyondaki konuşmasında, 27 Mayıs'ta 11 yaşında olduğunu söyleyerek, ''Vakitsiz Şarkılar'' isimli kitabında o dönemi anlattığını belirtti.

12 Mart 1971'de ise 22 yaşında olduğunu kaydeden Kırca, her zaman darbelere karşı olduğunu ve darbelerin dışında kaldığını ifade etti.

Kırca, 12 Mart Darbesi'nin bir kurbanı olduğunu belirterek, Deniz Kuvvetleri'nde teğmen iken, muhtıra döneminde re'sen emekliliğe sevk edildiğini kaydetti.

5,5 ay cezaevinde kaldığını belirten Kırca, savcının iddianamede idam ile yargılanmasını istediğini, bunu öğrenen babasının kalp krizi geçirdiğini, beraat kararının ardından bir kez daha kalp krizi geçiren babasının hayatını kaybettiğini anlattı.

Çıkışta gazetecilerin sorularına cevap vermeyen Kırca, komisyon üyelerinin sorularına çoğunlukla yakında çıkacak olan ''Vakitsiz Şarkılar'' isimli kitabından bölümler okuyarak cevap verdiğini ve kitabında her şeyi anlattığını söyledi.

Komisyon üyeleri gün içinde Kurtul Altuğ, Emine Bayar Naskali, Nilüfer Bayar Gürsoy, Orhan Birgit, Hüsamettin Cindoruk, Sönmez Sargan ile Mahir Kaynak'ı dinleyecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetten yeni TOGG kararı! Hepsine yasak getirildi
ABD'nin uçak gemisi USS Ronald Reagan 9 yıl sonra ayrıldı