Başbakanlık'ta silah sesleri duyuldu

Bakanlar Kurulu toplantısının devam ettiği esnada Başbakanlık Merkez Bina'dan 3 el silah sesi duyuldu.

Başbakanlık'ta silah sesleri duyuldu
Başbakanlık'ta silah sesleri duyuldu
GİRİŞ 05.11.2012 14:24 GÜNCELLEME 05.11.2012 19:59
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Başbakanlık'ta Bakanlar Kurulu toplantısının başlamasından 10 dakika sonra 3 el silah sesi duyuldu.

Alınan bilgiye göre, Nuri Başkapan, B Blok girişindeki güvenlik noktasından geçerek yetkili bir kişiyle görüşmek istedi. Ancak üzerinde kuru sıkı tabir edilen tabanca tespit edilen Nuri Başkapan, üç el ateş etti.

Tabanca elinden alınarak etkisiz hale getirilen kişi gözaltına alındı.

Silah sesinin duyulmasının ardından Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal olay yerine gelerek, gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Olayın hemen ardından Ankara Emniyeti'nden yetkililer de Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi. Ancak olayla ilgili olarak henüz resmi açıklama yapılmadı.


SALDIRGANIN ADI

Kimliği Nuri Başkapan olarak tespit edilen saldırganın işten çıkarıldığı için protesto amaçlı bu eylemi yaptığı ifade ediliyor.

ZANLI SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Başbakanlık Merkez Bina'da kuru sıkı tabancayla 3 el ateş eden Nuri Başkapan, sağlık kontrolünden geçirildi.

Başbakanlık Merkez Bina'da Bakanlar Kurulu toplantısının devam ettiği sırada kuru sıkı tabancayla havaya 3 el ateş eden 28 yaşındaki Nuri Başkapan isimli eylemci, Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Devlet Demiryolları Hastanesi adli tıp bölümüne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından hastaneden çıkarılan zanlının görüntülenmesini engellemeye çalışan polis, zanlının önüne etten duvar ördü. Zanlı polis aracına bindirilerek Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, zanlının Emniyete götürülmesi sırasında da basın araçlarının önünü keserek Başkapan'ın görüntülenmesini engelledi. Başkapan, ilçe emniyet müdürlüğünün arka kapısından sokuldu.

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 10
  • AYKIRI 11 yıl önce Şikayet Et
    gözlüğe takılmayın :). siyah gözlük korumaların nereye baktığını kimi gözlediği belli olmasın diye takılır. bu yüzden korumalar için gereklidir. korumaların hataları olabilir. lakin gözlük takmak hata değil gereklidir.
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 11 yıl önce Şikayet Et
    suçlu kim derseniz... suçlu korumalardır, korumaların işgüzarlığıdır. bir arkadaşın dediği gibi siyah gözlüklerle korumamı olurmuş.. ulan bir kere siyah gözlükle insan etrafını iyi görüp seçemez. kim nerden ateş ediyor kim nereden hangi yönden geliyor, insan tamamen bakar kör oluyor. ben birgün siyah gözlük takıp otoyolda araba kullanayım dedim az daha sağımdan hızla gelen araca bindiriyordum kardeşimm. siyah gözlükle insanın dikkati dağılıyor ve bakış açısı zayıflıyor resmen.. hem daha dikkatli ve gözü açık olması gereken kişiler siyah gözlük takıp fors yapıyorsa ben böyle anlayışın içine tüküreyim... siyah gözlük güneş ışığını emdiği için gölgeler kaybolur, zihinsel bir körlük yaşanır.
    Cevapla
  • kaan arslan 11 yıl önce Şikayet Et
    ne batı illerinden bahsediyorsun?. sen hangi batı iline gittin de gelişmişlik gördün? tam aksine, batı illerindeki belediyeler hükümetin olmadığı için buralara kaynak aktarımı çok sınırlıdır. hatta güya avrupa diye tabir edilen trakya'ya giden birçok arkadaş buranın yollarının ve şehirleşmesinin tarihi yerler dışında çok kötü olduğunu söylemektedir. ama gel gelelim doğu bölgelerine. buralar küsmesin diye her türlü kaynak aktarımı asıl buralara yapılmaktadır. git bak bakalım dediğin yerlere, örneğin karadeniz bölgesinden örnek verelim. tokat, sivas, amasya, samsun illeri birbirine komşu illerdir ve hepsinde havaalanı vardır, yollar dubledir, vs vs. fakat trakya'da nerde havaalanı, nerde heryerde duble yollar. konuşmadan önce araştırın biraz..
    Cevapla
  • okan uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    devlet sasirmis. bende atom bombasi kullanmak isterdim, ulkenin parasi turkiyenin gelismis bati illerine aktariliyor karadenizde ne kopru ne yol var halk ac yasiyor almanayada konsolusluga devlet 30 milyon uro harcamis bu bir sehri kokunden yapar bu halkin parasi bogle harcanmasi icler acisi bir sey, gereken yapilmali der hal.
    Cevapla
  • hakan baykal 11 yıl önce Şikayet Et
    şekil.. kimse kusura bakmasın ama. öyle güneş gözlükleri takmakla siyah kaliteli takım elbiseler giymekle ne bileyim güzel şekilli telsiz kulaklıkları takıp şekil, şekil yürümekle ancak şekil olur. adam alır silahı gelir içeri havaya da ateş eder. ALLAH korusun bir insana da ateş edebilirdi. herkes işini haddiyle yerine getirmeli ve başbakanımızın,ve başbakanlık binamızın çok daha iyi bir şekilde korunması gerekiyordu.burda suç kişisel değil kimse ferdi olarak suçlu değildir. suç geneldir. daha dikkatli olunması gerekirdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik