Hakkari'de cuma vakti ortalık karıştı GALERİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde açlık grevlerine destek vermek amacıyla oturma eylemi yaparak karayolunu trafiğe kapatan bir grup öğrenciye polis müdahale etti.

Hakkari'de cuma vakti ortalık karıştı GALERİ
Hakkari'de cuma vakti ortalık karıştı GALERİ
GİRİŞ 09.11.2012 16:41 GÜNCELLEME 09.11.2012 17:08
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

 Sivil cuma namazının kılındığı alana gaz bombalarının atılması ile olaylar şiddetlenerek büyüdü.
Bir grup lise öğrencisi, Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelerek cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla oturma eylemi yaptı.

Ellerinde Öcalan bayrakları ile PKK lehine slogan atan öğrenciler, polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayınca gruba gaz bombaları ve basınçlı su ile müdahale edildi. Çıkan olaylar nedeniyle esnaf iş yerlerini kapatırken, Eski Cezaevi Kavşağı'na doğru çekilen göstericilere müdahalede bulunuldu.

Aynı yerde sivil cuma namazı kılan vatandaşlar gaz bombası atılmasına tepki gösterirken, bir grup vatandaş açlık grevlerine destek amacıyla burada oturma eylemi başlatınca polis tüm gruplara tekrar müdahale etti. İlçenin birçok mahallesine yayılan olaylar sürüyor.

İHA

YORUMLAR 17
  • bekir terzi 11 yıl önce Şikayet Et
    dini neye alet ediyorlar.. yazıklar olsun sivil cuma namazı kılmak bahanesiyle olay çıkartan ya da çıkarmak niyetinde olan insan suretli hayvanlara. ALLAH ıslah etsin demiyorum artık çünkü pkknın safında yahudilerin yanında ermenilerin işindesiniz. kurumsallaşmışsınız artık ALLAH sizi ıslah etmesin direk batırsın.
    Cevapla
  • KANAS 1 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ALLAH. ya bu ne ?dın düsmanları bunları yapanlar .ortalıgı karıstırmak ısteyenler .gündem olacakya .tarıhın hangı sayfasında yazmıs yada görülmüs kadınların cuma namazı kıldıkları :bunları bırakın kendı hallerıne sabahtan aksama kadar cuma namazı kılsınlar:)
    Cevapla
  • ibrahim öztürk 11 yıl önce Şikayet Et
    yazık ya. kadınlar cuma namazı kılmaz. açık meydanda hiç kılmaz. çelişkilerden çelişki beğen..
    Cevapla
  • Ismail Yildiz 11 yıl önce Şikayet Et
    zorunlu olmadikca kadinlar meydanda namaz kilamazlar. gösteri namazi gibi ....
    Cevapla
  • mehmet 11 yıl önce Şikayet Et
    namaz her yerde kılınır da ALLAH için kılmaklazım. namaz her yerde her zaman kılınabilir. ama ALLAH için kılmak lazım. orada gösteriş için kılınırsa zaten ALLAH sorar. bizi ilgilendirmez. şu var ne dediğini bilmeyecek kadar sekerat hali ve yolculuk müstesna cünüplük halinde yasaklama vardır.bknz. nisa 43 nerde kılınmayacağı ile ilgili dinen bir yasaklama yoktur. kabul olma konusunu da sadece ALLAH bilir.kalplerin samimiyetini ALLAH bilir. görünene bakarım namaz kılan kardeşimdir. selam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular