Özal'ın suikastçisi: Beni subaylar eğitti

1988 yılında yapılan Anavatan Kongresi sırasında dönemin Başbakanı Turgut Özal'a iki el ateş eden Kartal Demirağ aradan geçen 24 yıldan sonra gönderdiği bir mektupla ifşaatlarda bulundu.

Özal'ın suikastçisi: Beni subaylar eğitti
Özal'ın suikastçisi: Beni subaylar eğitti
GİRİŞ 27.11.2012 11:20 GÜNCELLEME 28.11.2012 00:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Turgut Özal'a suikast düzenlemekten 20 yıl hapis cezası alan ve Özal'ın daha sonra affettiği Kartal Demirağ hapis yattığı  İzmir F Tipi Cezaevi'nden  gönderdiği mektupta hayatının en büyük hatasını yaptığını söyledi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre gençlik yıllarında çeşitli kamplarda subaylar tarafından eğitildiğini ve öğretmenlik yaptığı yıllarda bazı istihbarat görevlileri ile temasları olduğunu belirten Demirağ, suikasti ise tek başına gerçekleştirdiğini iddia etti. "Gençlik yıllarımda, Denizli Güney ilçesi Kanlı Göl civarında ilk eğitimimizi aldık." diyen  Demirağ "Daha sonraları bazı illerimizde komando kamplarına gönderildim. Subaylar tarafından bize komando eğitimi verildi." dedi.

Öldürme girişiminde bulunduğu Özal'dan övgüyle bahseden Demirağ "Rahmetli güzel insandı; imanlı, merhametli, vefalı. Bilindiği üzere beni de affetti. Rahmetlinin ülkemize pek çok faydası oldu. Onun için bol bol dua ediyorum" dedi.

Merhum Özal'ın zehirlendiği şeklindeki son günlerdeki konuya da değinen Kartal Demirağ, Özal'ın zehirlendiğine inanmadığını, ancak kalbindeki rahatsızlıktan dolayı vefat ettiğini sandığını söyledi. Demirağ, Özal'da bulunan zehir bulgularının ise her insanda olabileceğini savundu.

Haberin ayrıntısı için tıklayınız

YORUMLAR 9
  • yavuz hancılar 12 yıl önce Şikayet Et
    çukur açıldı. ergenekon çöplüğü açıldı ya herşeyi onun içine atın nede olsa içerisi müsait, atatürküde asket öldürdü derlerse şaşırmayın derim.
    Cevapla
  • ethem başaga 12 yıl önce Şikayet Et
    bir bilene sormalı. bu işin detaylarını bilen, bire bir turgut özal (ks) dan dinleyen korkut özal'dır
    Cevapla
  • ethem başaga 12 yıl önce Şikayet Et
    tesadüfe bak. bizi de subaylar eğitti ama, yürüyüş kararı saymaktan, dirsek temas aralığında hizaya gelmekten başka bir şey "belletmediler "
    Cevapla
  • erdal islam 12 yıl önce Şikayet Et
    güvenilmez. piyon,uluslar arası şebekelerin (ki arzı mev ud a hizmet ederler) ülkemizdeki hain amelelerinden biri olduğunu düşünüyorum.asker desen ergenekondan ne olduğu açık zaten.bir gerçekle inandırıcı olmaya çalışıyor asker eğitti beni diyerek diğer taraftan milletçe netleşmemiş bir şeyin üstünü kapatmaya çalışıyor her insanın vücudunda olurmuş sizi şeytan uşakları sizi.
    Cevapla
  • PUT DOLU MEYDANLARDA İBRAHİM OLMAK 12 yıl önce Şikayet Et
    hesaba şaştım. 1988 yılında 20 yıl hapis cezası alıyor, hem de affediliyor. aradan 24 yıl geçiyor. cezaevinden mektup yazıyor. bu nasıl hesap yahu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tebriğe gitti rüşvet istediler! Capacity AVM'nin sahibinin ifadesi şoke etti
Netanyahu korku içinde! İsrail'de alarm durumu