Özal'dan şok iddia: Babam hastaneye ayakta gitti

Ahmet Özal babasının ölümüyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek dikkat çeken açıklamalar yaptı. Özal babasının hastaneye götürülürken ayakta ve hayatta olduğunu gösteren bir fotoğrafı da basına dağıttı. AA'nın foto muhabiri ise Özal'ın iddiasını yalanladı.

Özal'dan şok iddia: Babam hastaneye ayakta gitti
Özal'dan şok iddia: Babam hastaneye ayakta gitti
GİRİŞ 26.12.2012 14:24 GÜNCELLEME 26.12.2012 19:47
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Özal ayrıca babasına düzenlenen suikastte Bedrettin Dalan'ın ateş edilmeden eğilmesine dikkat çekti.

Ahmet Özal düzenlediği basın toplantısında babasının saçını haftaya yetklililere teslim edeceklerini ve şimdiye kadar neden teslim etmediklerini açıkladı. Ahmet Özal'ın, Merhum Cumhurbaşkanı'nın hastaneye götürülürken çekildiği fotoğrafı basın mensuplarıyla paylaşması toplantıya damgasını vurdu.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, faili meçhuller ve şüpheli ölümlerde kesinlikle zaman aşımı olmaması gerektiğini ifade ederek, "Zaman aşımının Meclis'te, kanun değişikliğiyle kaldırılması gerekir" dedi.

TURGUT ÖZAL'IN HASTANEYE GETİRİLİŞ ANININ KARELERİ İÇİN TIKLAYIN

Ahmet Özal, Taksim'deki The Green Park Otel'de basın toplantısı düzenledi. Babası Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin iddialar konusunda yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştirilere, hatta haksız iftiralara maruz kaldığını belirten Özal, bu nedenle, basın toplantısı düzenleme ihtiyacı hissettiğini söyledi.

Kendisine en çok "Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili niye şimdiye kadar konuşmadınız da şimdi konuşuyorsunuz?" sorusunun yöneltildiğini belirten Ahmet Özal, şöyle konuştu: "İnsanlar bunu haklı olarak sorabilirler, çünkü yaptıklarımı bilmiyorlar. Ben, 1993 yılından itibaren bu işle mücadele ettim. 1997 yılında sesimi duyurabildim. Arşivden bulunabilir, kasım ayı Tempo dergisinde, bugün söylediklerimin tümü vardır. Sadece babamla ilgili değil, Türkiye'nin en karanlık yılı 1993'ün meseleleriyle ilgili. 1998'de Fatih Altaylı'nın 'Teke Tek' programında da bu konuyu tartıştım. Hatta o dönemde yapılan anket çalışmasında da halkımızın yüzde 95'i inanmadığını söylemişti. Ben o zaman da 'Kamuoyu vicdanını rahatlatmak için bu işin incelenmesi gerekir' demiştim. Meclis'te 1999'da milletvekili olduğum zaman önerge vermiştim. Ben o zaman da 25 milletvekili arkadaşımla babamın ölümü ve 93 yılının aydınlatılması için Meclis'te komisyon kurulması için uğraştım. Maalesef kimse bunları ciddiye almadı ve önergem rafa kaldırıldı." Turgut Özal'ın ölümünü, gündeme gelmek için kullandığı yönündeki iddiaların kendisini üzdüğünü dile getiren Ahmet Özal, "Ben 10 sene boyunca Başbakanlık Köşkü'nü de Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nü de gördüm. Benim şov yapmaya, dikkat çekmeye ihtiyacım yok, bu konuda hevesim de yok. Bunu yazan arkadaşlar, buraların kapısını dahi görmemiştir" diye konuştu.

Turgut Özal gibi Eşref Bitlis, Cem Ersever, Uğur Mumcu, Çetin Emeç ile Madımak ve Başbağlar olayların aydınlatılması gerektiğini kaydeden Özal, ancak bu ölümlere ilişkin dosyaların zaman aşımı nedeniyle rafa kaldırılmasından endişe ettiğini söyledi.

Ahmet Özal, sözlerine şöyle devam etti: "Yakın zamanda bir sürü insanın ölümleri rafa kaldırılacak. Buradan Meclis'e sesleniyorum. Faili meçhuller ve şüpheli ölümlerde kesinlikle zaman aşımı olmamalıdır. Zaman aşımının Meclis'te, kanun değişikliğiyle kaldırılması gerekir. Kanun değişikliğini sayın Tayyip Erdoğan, AK Parti ile diğer partilerden rica ediyorum. Çünkü bu sadece benim meselem değil. Bu mesele herkesin meselesi. Benim mücadelem sadece rahmetli babamla ilgili değildi. Her konuşmamda rahmetli babamın ardından Uğur Mumcu'nun adını andım. Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Başbağlar hepsini sıraladım. Sağ ya da sol diye ayırım yapmadım. Rahmetli Uğur Mumcu ve o görüşteki insanlar benimle aynı görüşte olmayabilir ama bu benim onları korumamam anlamına gelmez." 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Adnan Menderes ve arkadaşları hakkındaki idam kararları gibi Deniz Gezmiş ve arkadaşları hakkındaki idam kararlarının da kaldırılması gerektiğini savundu.

ÖZAL'IN SON ANLARININ TANIĞI SELAHATTİN YILMAZ: FOTOĞRAF ÇEKTİM, ÖZAL SEDYEDEYDİ

Ahmet Özal'ın babası olduğunu söylediği fotoğraftaki kişinin, Turgut Özal olmadığı yönünde iddialar gündemde.
O günün tanıklarından, Özal'ın son fotoğrafını çeken isimlerden biri olan Anadolu Ajansı Emekli Foto Muhabiri Selahattin Yılmaz A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak o günü anlattı.
Kendisinin Özal acil servise girerken fotoğrafını çektiğini dile getiren Yılmaz, Özal'ın korumalar arasında sedye ile hastaneye girdiğini ifade etti. Bu fotoğrafın Özal acil servise girdikte sonra, dışarıda yaşanan kargaşa sırasında çekilen fotoğraflardan biri olduğunu söyleyen Selahattin Yılmaz, "Benim gördüğüm rahmetli Özal'ı bu şekilde sokmadılar. Benim gördüğüm korumaların sedye üzerinde içeriye soktuklarıdır." Şeklinde konuştu.

Selahattin Yılmaz şunları söyledi.

"Rahmetli Özal'ın böyle bir olayı olduğunu duyar duymaz birkaç ekip hem Gülhane hem de Hacettepe gittik. Hacettepe'ye giden ekipte sadece ben vardım. Ben Hacettepe'den içeri girdiğim andan itibaren gördüğüm manzara şu, servisin kapısının 100-150 metre dışındaydım koruma arkadaşların bir sedyeye rahmetli Özal'ı koyduklarını ve acilden içeriye girdiklerini gördüm. Benim çektiğim fotoğraf, zaten gazetelerde çıkan bu fotoğraf değil. Benim çektiğim fotoğrafta sadece ayakları görünüyordu, korumaların arasında sedyedeydi. bu kadar kalabalık yoktu. Acil servisin önündeki bu kalabalık çok sonra oluşan bir kalabalık. Sonradan insanlar geldi. Bu fotoğrafta görünen rahmetli Özal değil. benim çıplak gözle gördüğüm rahmetli Özal sedyenin üzerindeydi ve sadece ayakları görünüyordu. Yüzünü korumalar örttüğü için görünmüyordu.
Ondan sonra acil servise girmeye çalıştım,korumalar ancak o şekilde fotoğraf çekilmesini istemedikleri için beni almadılar. Son çekilen fotoğrafı da benim gördüğüm şekildeydi. O gün biz Anadolu Ajansı olarak yüzlerce fotoğraf koyduk servise. Bu daha sonra, yani rahmetli Özal acil servise girdikten sonraki kargaşada çekilen fotoğraflardan bir tanesi. Benim gördüğüm rahmetli Özal'ı bu şekilde sokmadılar. Benim gördüğüm korumaların sedye üzerinde içeriye soktuklarıdır. Benim gördüğüm budur."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • NEZİR YALÇIN 11 yıl önce Şikayet Et
    ejderhanin kuyruğunu yılan sanmak. hayvanlar aleminde bu bir sıtratejidir.kuyruğu sallayıp başı gizlemek için.ortaya çıkan ergenekon ejderhasının sadecekuyruk tarafıdır,baş kimbilir nerde! ahmet özalın eline tutuşturulan evrak onu çokluk ve karışıklık içinde boğmak içindir.ahmet bey çevresindekilere dikkat etmelidir.
    Cevapla
  • orhan albaş 11 yıl önce Şikayet Et
    ressam orhan albaş . babasının üzerinden rant saglayan evlat artık rahat bırak babanı senin evladında aynısını bir bahane bulur sana yapar hiç vijdan yokmu sende 3 günlük dünya malı için degermi
    Cevapla
  • Mustafa Karaca 11 yıl önce Şikayet Et
    fotografta rahmetli gözükmüyor.... ahmet özal neden böyle bir işe kalkıştı akıl alır gibi değil!!! orada onlarca insan var, eğer rahmetli ayakta hastaneye girseydi, bu konu hiç mi bugüne kadar gündeme gelmezdi??? ahmet özal fotograflarla uğraşacağına rahmetlini saç tellerini teslim etsin de gerçek artık iyice ortaya çıksın!!!
    Cevapla
  • ahmet mardini 11 yıl önce Şikayet Et
    sustular diyenlere.... adamları bugüne kadar kimse dinleyip ciddiye almadı ki konuşsunlar.ayrıca böyle bir olay 100 sene sonra da aydınlatılsa vicdanları rahatlatacağı kesindir.
    Cevapla
  • Levent Türkoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    saçmalamayın ne gündemde kalma isteği. bir ülkenin cumhurbaşkanına reva görülecek bir durum mu bu. sorumluları kimse hesabını vermeli. karşı çıkanlar darbesever herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
RAMS Park'ta ortalık böyle karıştı! Mert Hakan...
Antalya'da kan donduran görüntü: Kreş müdürü tutuklandı!